Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75 på Hagmyren – lopp för lopp

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Så kördes loppen på V75.

Publicerad:
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Born Unicorn och Örjan Kihlström. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75-1, Silverdivisionen

Morotai Degato och Erik Adielsson kunde planenligt ta hand om ledningen och få Even’s Cool Boy i ryggen. På utsidan hamnade favoriten Born Unicorn (e. Raja Mirchi) och Örjan Kihlström. Där hade Daniel Redéns sjuåring ingen lust att dämpa tempot. Born Unicorn låg på och efter att Erik Adielsson avverkat första varvet på 1.11,2 med Morotai Degato valde han att släppa öve ledningen till Kihlström. Väl där blev det ren uppvisning när Born Unicorn lämnade konkurrenterna bakom sig och vann på fina 1.11,1a/2140 meter.

Där bakom spurtade Zap di Girifalco in till andraplatsen med Andreas Lövdal, knappt före Morotai Degato som höll till tredjeplatsen.

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Kalmar har stått på tur för en seger hos nye tränaren Henrik Svensson och på Hagmyren var det dags. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75-2, Kallblodsdivisionen

Henrik Svensson har en fin talang i norskfödde Kalmar (e. Bork Odin) som hittat tillbaka efter sina skadebekymmer. Nu kom första segern i nya regin för femåringen. Men det var inte utan en hel del dramatik i Erik Graléns Minne. Svensson släppte täten till favoriten Tekno Viking och Mats E Djuse med knappa två varv till mål och kunde nöjt smyga med när Höstbo Elis pressade ledaren genom sista sväng.

Sedan Höstbo Elis dragit på en galopp attackerade Svensson med Kalmar in på upploppet och med dryga 50 meter till mål var greppet kopplat. Det var dock inte klart än för längst ut kom Höstbo Elis tillbaka med en tung spurt, men Kalmar höll undan med en halv längd på 1.24,7/2660 meter. 

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Click Bait och Per Lennartsson. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–3, Gulddivisionen

From The Mine och Mats E Djuse gjorde vad de kunde för att försvara innerspåret, men det gick inte att stå emot M.T.Insider och Olle Alsén. Det ekipaget släppte omgående över till Click Bait (e. Cantab Hall) och Per Lennartsson. När positionerna var interna satt Inti Boko utvändigt om ledaren tillsammans med Örjan Kihlström. När allt skulle avgöras var det Diamanten och Björn Goop som var det största hotet mot Click Bait. Efter en hastig attack på långsidan gjorde Diamanten ett försök. Det räckte till andraplatsen bakom Click Bait som vann på 1.10,2a/1640 meter. Tredjeplatsen gick till Esprit Sisu och Daniel Wäjersten efter ett lopp i andra utvändigt.

– Han är väl fortfarande under de fem-tio bästa i Europa, men när de inte är med vinner han oftast om han får läget. Möjligen kan han ta ett steg till som sexåring. Han är ju ung ännu, sade Per Lennartsson i vinnarcirkeln.

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Alexi Quick och Björn Goop. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75-4, Diamantstoet

Alexi Quick (e. Up and Quick) hade lite av ett mellanår i fjol men går mot en fin säsong. Nu blev det seger i ett försök till Diamantstoet på nya rekordet 1.13,6/2160 meter och det var aldrig något större snack om saken. Tränaren Björn Goop tog ett tidigt initiativ från kön med femåringen när det gick sakta där framme och nådde fram till täten med 1400 meter till mål. Goop fick sedan bestämma tempot efter eget bevåg och i en snabb avslutning gick Alexi Quick undan till en ohotad triumf. Digital Class gick på i tredjespår med dryga varvet till mål och fullföljde starkt till andraplatsen två längder bakom vinnaren. Goops Rapunzel följde klart godkänt från vinnarhålet och tog hand om tredjepriset.

 

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Erv Zet vann busenkelt i klass II-försöket tillsammans med Örjan Kihlström. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–5, klass II

Efter en snabb start satt storfavoriten Erv Zet (e. Trixton) i ledningen redan in i första sväng. Örjan Kihlström fick en pigg häst, som fick lov att springa sitt eget lopp där framme. Efter en 1.07-öppning nådde hästen första kilometern på en 1.10-tid. Konkurrenterna var chanslösa att utmana Erv Zet som kom hem på 1.11,8a/1640. Bakom vinnaren imponerade Peter G Norman-tränade Upside Face med en riktigt stark avslutning till andraplatsen. Trea blev First Love M.L. och Mats E Djuse.

– Det är en riktigt bra häst. Travmässigt har han en bländande teknik, sade Daniel Redén till ATG Live.

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Titan Yoda tuggade ner motståndet i klass I. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Titan Yoda (e. Ready Cash) har visat strålande utveckling under året och i klass I-debuten ordnade fyraåringen tränaren Jennifer Perssons första V75-seger. Från ett snävt femtespår blev det en lugn start samtidigt som Gazza B.R. tog hand om spetsen. Andreas Lövdahl tog första initiativet från kön med Borboletta och landade i dödens med 1400 meter kvar. 

Med 900 meter till mål var det dags för Ulf Ohlsson att kliva in i handlingen på allvar med Titan Yoda som sändes fram i tredjespår. In mot slutsvängen var man framme vid tätduon  och i flegmatisk stil stegade Titan Yoda förbi hur enkelt som helst och bara drog undan till en lätt seger, före fint spurtande Don't be Weak och Iceland Radio. Segertiden landade på 1.12,9/2140 meter efter en slutrunda i 11-fart för Titan Yoda och om några veckor väntar spännande derbyuttagningar för Jennifer Perssons löfte.

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

V75–7, Bronsdivisionen

Mats E Djuse och The Bald Eagle (e. Bold Eagle) lyckades inte hålla ut Xanthis Coktail i startrusningen, men kunde omgående åka fram och överta ledningen. Då körde Ulf Ohlsson fram med Otroligosåfin. Med positionerna intagna kunde Mats E Djuse bestämma tempo efter behag och då blev det svettigt för konkurrenterna när det skulle avgöras. The Bald Eagle stack i slutsvängen och sedan var segern aldrig i fara. Segertiden landande på 1.13,3a/2640 meter. Vinnaren tränas av Reijo Liljendahl.

ANNONS

Ämnen i artikeln