Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vann unghästfinal trots startgalopp

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Tom Erik Solberg vann Kriteriestoet för kallblod i Norge. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Under lördagen kördes unghästfinaler för stona på Bjerke travbana och ett par svenska pallplatser blev det.

Publicerad:

I svenska Kriteriestoet galopperade hon dubbelt och tappade en trolig pallplacering i livets blott andra start. I Norskt Travkriterium för ston fick hon däremot revansch, Öystein Tjomslands kallblod Föynland Anna visade att det nog är hon som har bäst fartresurser i kullen. Trots att hon tappade närmare 50 meter från start efter att ha blivit störd till galopp, hade hon inga problem att skölja över sina konkurrenter över upploppet via vass långspurt. 1.29,0a/2.100 meter blev segertiden och vinsten var värd 500.000 norska kronor för dottern till Åsajerven. Körde till seger gjorde Tom Erik Solberg.

I Norskt Travderby för ston såg Öystein Tjomsland ut att ha kopplat grepp redan innan start. Med fyra av de mest betrodda hästarna till start fick han däremot se sig besegrad. Det av Natalie Iselin R. Svilands Dronning Af Sola (e. Spikeld). Johan Kringeland Eriksen körde till seger.
Tvåa i loppet slutade svenska Alfa Lina för Lars-Erik Karlsson, som fick ge vika från ledningen den sista biten. 1.25,2a/2.100 meter blev segertiden och vinsten var värd 750.000 norska kronor.

I Norskt Travkriterium för varmblodiga ston fick storfavoriten Global Bred To Win för tuff resa utvändigt om ledaren. Istället kom segern att gå till Jolene B.R. som efter att ha tagit hand om ledningen, släppte till stallkamraten Devious, för att sedan backa sig loss i sista sväng. Mitt på upploppet kopplades greppet för Muscle Hill-dottern som ägs av Göteborg Smart Repair Center AB, tränas av Frode Hamre, och som under lördagen kördes till seger av Vidar Hop. 750.000 norska kronor var vinsten värd och för att vinna krävdes det att Jolene B.R. sprang 1.13,7a/2.100 meter.

I Norskt Travderby för varmblodiga ston kom norske topptränaren bland unghästar, Jan Kristian Waaler, att ta hem segern. Lucky Queen Soa (e. Make It Happen) tog hand om ledningen för körande Lars Anvar Kolle och väl i den positionen var det ingen som kunde utmana på allvar. Nionde segern i 14:e starten var ett faktum och vinsten var värd en miljon norska kronor. Tvåa slutade svenske Victor Karlssons Lifestile och tjänade 500.000 norska kronor. Lucky Queen Soa vann på tiden 1.14,4a/2.100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS