Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Västerbo Exciting bäst i ASVT Trottex Auktionslopp

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Västerbo Exciting tog ner ledande King of Twilight och vann ASVT Trottex Auktionslopp för hingstar och valacker. Segermarginalen blev 1,5 längd. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

BROMMA. Som brukligt inleddes elitloppshelgen med lunchtävlingar under fredagen. I tävlingsdagen mest penningstinna lopp visade Åke Lindblom upp ett löfte i Västerbo Exciting som vann ASVT Trottex Auktionslopp.

Publicerad:

ASVT Trottex Auktionslopp för treåriga hingstar och valacker lockade med 200.000 kronor till vinnaren och tio ekipage fanns med bakom bilen. 

Åke Lindblom och Västerbo Exciting (e. Jocose) fick först positionen utvändigt om ledaren som sedan blev andra ytter. Med cirka ett halvarv till mål styrde Lindblom på i tredjespår och kom ner utvändigt om ledande King of Twilight. 

Med knappt hundra meter kvar kopplade han greppet och vann på nya rekordet 1.13,9a/2140 meter.

– Jag var tvungen att gå med 500 meter kvar och då kändes det starkt. Jag fick gå i tredjespår genom halva svängen men det kändes inte direkt oroligt. Han har tränat mycket i pullertvagn och är stark, säger Åke Lindblom.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Åke Lindblom och Västerbo Exciting i segerdefileringen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Detta var Västerbo Exciting sjätte start i livet. Han bärgade tredje segern och har ännu inte varit utanför pallen. 

– Det är en riktigt fin häst som kan bli väldigt bra. Jag hoppas att han kan vara med i årgångsloppen framöver. Han är otroligt kvick i benen och ruskigt stark. Han ligger inte på i onödan och är ett riktigt proffs på att tävla. Han gör inga dumheter helt enkelt. Det ser lovande ut.

Hur är det att vinna under elitloppshelgen?

– Fantastiskt skojigt. Folk applåderar innan bilen släpper fältet och det är mycket extra stämning för oss kuskar.

FAKTA

Västerbo Exciting

  • Ålder: 3 år
  • Kön: Hingst
  • Far: Jocose
  • Mor: Västerbo Hot Stuff
  • Morfar: Explosive Matter
  • Ägare: Stall Eds
  • Uppfödare: Västerbo Stuteri
  • Tränare: Åke Lindblom
  • Resultat: 6 st (3-0-3)
  • Insprungna pengar: 673.500 kronor.

Under dagen avgjordes även två auktionslopp för ston. Det första gick till Mattias Djuse-tränade Knickers Sisu (e. Southwind Frank). Hon kom tidigt till ledningen och över upploppet blev det duell mot Ni Hao Bros som fick vila sin tid i rygg ledaren. Den förstnämnda var dock knappt före på 1.14,9a/2140 meter. Kind of Silver följde till tredjeplatsen.

Magnus A Djuse satt i sulkyn och Mattias Djuse sköter träningen. Knickers Sisu har vunnit tre av karriärens sju starter.

Liljendahls treåring avlade maiden

Det avslutande auktionsloppet gick till Reijo Liljendahl-tränade Domino Time Trot (e. International Moni) som kördes av Ulf Ohlsson. M.T.Tommorows Hope fick varva på 1.18,2 i ledningen och med ett drygt varv till mål kom Domino Time Trot upp på utsidan. Den sistnämnda visade sig vara hästen i gänget när han stegade undan, närmast följd av Pure Harmony och Regress W.F.

Segertiden blev 1.15,5a/2140 meter och detta var hästens första seger i tredje försöket.

ANNONS

Ämnen i artikeln