Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Västerbo Grosbois rundade allt

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Västerbo Grosbois och Rauno Pöllänen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Under tisdagen avgjordes Gävletravets Mästarpokal. Efter en spårsnål resa från dubbla tillägg var Rauno Pöllänens Västerbo Grosbois bäst till slut.

Publicerad:

Han har härdats i tuffa gäng under året och i segerkolumnen stod det fortsatt noll inför tisdagens framträdande i Gävletravets Mästarpokal. Men där var Västerbo Grosbois (e. Good As Gold) starkast. Den tioårige valacken kördes som alltid av sin tränare Rauno Pöllänen och ekipaget befann sig i femte invändigt varvet kvar.

Under slutrundan hittade man loss mellan hästar och över upploppet var Västerbo Grosbois klart snabbast. Han kom i mål på 1.12,8/2180 meter vilket är nytt banrekord för sexåriga och äldre svenskfödda hingstar och valacker.

I december inkom Wilda Simon (e. B.W.Modde) i Nicklas Westerholms regi. Efter åtta starter har han vunnit hälften och bara förlorat en gång felfri. Under tisdagskvällen visade han att tre kilometer inte var några som helst problem. Den fyraårige valacken kom i mål på 1.30,0/3160 meter – och nu siktar Nicklas Westerholm högt.

– Det var bara att försöka ta hem honom till mål. Det var inget krisläge, men han har ju sin historik. Vi siktar mot Derbyt med honom. Han har inte kommit ned i farter än, men han är så pass bra att det vore kul att prova honom där, sade Nicklas Westerholm till Kanal 75.

I Hästägarestayern kastade Oskar Kylin Blom loss med egentränade Capital Gain C.C. (e. The Bank) och efter den manövern behöll den fyraårige valacken kommandot hela vägen in i mål. Segern var hästens första sedan i juli ifjol och han kom i mål på 1.17,7/3180 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln