Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Venerate vann Maxie Lee Memorial

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Venerate vid ett tidigare tilfälle. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

I skymundan av Elitloppet möttes delar av den amerikanska eliten i Maxie Lee Memoral. Där spurtade Marcus Melander-tränade Venerate till seger på 1.08,5a/1609 meter.

Publicerad:

Loppet kördes på Harrah's Philadelphia i Chester med 50.000 dollar till vinnaren. Venerate (e. Love You) var den enda svensktränade hästen i loppet. Han låg intialt med som femma och under loppets andra halva fick hästen perfekt draghjälp i andra utvändigt.

I den sista svängen vek kusken Scott Zeron ut för anfall och då sprintade Venerate till seger. Klockan stannade på 1.08,5a/1609 meter. Dover in Motion blev tvåa före Amigo Volo.

– Han fick en fin resa och såg bra ut. Han tävlade riktigt bra i Arthur J Cutler Memoral också, där satt han för långt bak och spurtade snabbt. Han behövde ett par starter och nu ser det ut som att han är på väg tillbaka i form . Jag ser fram emot resten av säsongen med honom. Nästa lopp blir förmodligen Crawford Farms i slutet av juni. Han har tävlat tre veckor i rad, så han förtjänar ett litet uppehåll, säger Marcus Melander enligt US Trotting.

Söndagens seger var Venerates första på tre starter i år. Han delägs av Courant inc och har sprungit in över elva miljoner svenska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln