Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vernissage Grif knäckte världsmästaren

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Banrekord i försöket – finalseger från dödens. Vernissage Grif gick inte att stoppa i lördagens Gran Premio Città di Montecatini.

Publicerad:

Tio av sexton deltagare kom från Alessandro Gocciadoros stall och det var han som skulle dominera kvällen på 800-metersbanan Sesana. Gocciadoro körde själv de båda försöksvinnarna – Varennesönerna Vernissage Grif och Arazi Boko.

Titelförsvararen Arazi Boko höll undan från ledningen på 1.12,2 över 1640 meter och Vernissage Grif gjorde samma sak i sitt heat. Ja, mer än så. Han fick världsmästaren Zacon Gio på utsidan, men vann lekande lätt på nya banrekordet 1.10,2.

I finalen blev positionerna de omvända för Vernissage Grif och Zacon Gio, men ordningsföljden densamma. Med ett mäktigt slutvarv plockade Vernissage Grif ned konkurrenten och kom i mål på 1.10,6. Zacon Gio slutade tvåa och följdes i sin tur av två svenskfödda hästar: Arazi Boko och Deimos Racing. För elitloppshästen Chief Orlando blev det en sjätteplats. 

Finalen av Gran Premio Città di Montecatini hade en samlad prispott på 154.000 euro och Vernissage Grif belönades med närmare 65.000 av dem. Sexåringen slog till med 1.09.4 i Turin tidigare i somras och bjöds in till Mikkeliloppet där han var tvåa bakom Next Direction. Lördagens seger var hans första i grupp I-sammanhang.

ANNONS

Ämnen i artikeln