Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vernissage Grif snabbast till slut i Lotterian

Foto: TOM JÖNEHAG
Vernissage Grif i samband med segern i Jämtlands Stora Pris tidigare i år. Foto: TOM JÖNEHAG

Det blev en upplösning helt i publikens smak. När finalen av Lotterian (€660.000) avgjordes var det två hästar tränade av Alessandro Gocciadoro som gjorde upp den sista biten – och först i mål var Vernissage Grif med Gocciadoro själv i sulkyn.

Publicerad:

Matthieu Abrivard var på plats i Neapel för att köra Alessandro Gocciadoros Vivid Wise As. Det blev seger i försöket och i den efterföljande finalen hittade ekipaget till ledningen per omgående. Den positionen behöll man hela vägen in på upploppet där man till sist fick se sig omsprungna av stallkamraten Vernissage Grif (e. Varenne) med Alessandro Gocciadoro i sulkyn som travade största delen av loppet i andra utvändigt. Hästen var tvåa bakom Bleff Dipa i försöket men när det gällde som mest var åttaåringen bäst.

Vernissage Grif och Alessandro Gocciadoro kom i mål på 1.10,1a/1600 meter vilket var nytt löpningsrekord. Det tidigare löpningsrekordet var på 1.10,2a/1600 meter och sattes av Face Time Bourbon i samband med segern i fjol. Bakom duon tränade av Alessandro Gocciadoro blev det ett tredjepris för Zacon Gio efter ett lopp till största del i rygg på ledaren.

Segern för Vernissage Grif betalade 221.295 euro.

Fredrik B Larsson startade Milliondollarrhyme i storloppet och åttaåringen tog sig till final via en andraplats i försöket. Väl i finalen kom han i mål som fyra efter att ha travet större delen av loppet i tredje utvändigt. Fjärdepriset för Milliondollarrhyme betalade 34.125 euro.

Hästar som Cokstile, Dorgos de Guez, Délia du Pommereux och Bengurion Jet slogs ut redan i respektive försökslopp.

För segrande Vernissage Grif var det här andra segern i lopp med grupp I-status i år. I april tog han hem Premio Costa Azzurra i Turin. Hästen har även tävlat framgångsrikt i Sverige och i juni vann han Jämtlands Stora Pris i Östersund, ett lopp han vunnit två år i följd.

ANNONS

Ämnen i artikeln