Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Very Kronos starkast från dödens

Cyber Lane och Very Kronos bjöd på en duell av bästa märke. Från positionen först utvändigt om ledaren var Very Kronos starkast till slut.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Very Kronos och Erik Adielsson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Erik Adielsson sände fram Very Kronos (e. Ready Cash) först utvändigt om ledande Cyber Lane 1500 meter kvar – sedan utkämpade dessa två en duell hela vägen in.

Cyber Lane varvade på 1.11,7. In på upploppet hade hästarna akterseglat övriga konkurrenter med ett par längder. Till sist fick Cyber Lane ge vika. Very Kronos gick undan den sista biten och passerade mållinjen på 1.10,9a/2140 meter i Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst.

– Det är lätt att ta till sig den här hästen. Det har varit lite brokig väg. Det gick fort, men inte äckligt fort. Att jobba ned Cyber Lane är inte det enklaste. Vi klarade inte det senast, men den här gången gjorde vi det, sade Svante Båth till Kanal 75.

Erik Adielsson till Kanal 75:

– Han var extremt framåt. Undrar om han själv hade läst snacket om att han inte kunde vinna… Min känsla var först att kommer jag hyggligt på det så kör vi sista 700 meterna. Men jag var tvungen att gå innan. Idag var han så vass som han var för två år sedan. Det var någonting i honom som gjorde att han verkligen ville springa och det var kul att se att han klarade det. Jag har stor respekt för Cyber Lane. Det var lite tuffare tempo idag och det kanske gynnade Very. Det kändes 200 meter kvar att vi skulle ta det, men hatten av även för Cyber Lane som krigade hela vägen hem. 

Johan Untersteiner om andraplatsen med Cyber Lane.

– Vi fick helt enkelt stryk av en bättre häst idag. Det blev ett liknande scenario som på Jägersro och då höll vi undan till slut. Men idag var Very Kronos bättre och det är bara att gratulera honom. Jag kände 400 meter kvar att Erik hade mer att köra med än vad han hade på Jägersro och då blev jag lite orolig. Det är möjligt att vi gör bokslut nu och kommer tillbaka till våren.

Bakom Very Kronos och Cyber Lane stod Antonio Trot för en övertygande avslutning som trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln