Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vinst för Lugauers nyförvärv i härlig upploppsduell

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Conrad Lugauer har fått in fint nyförvärv i Ka Ching Bros. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I den fjärde V64-avdelningen på Halmstadtravet denna måndag visades två fina ston upp - och treåriga Ka Ching Bros slog fyraåriga Posh Shopping.

Publicerad:

Det var i ett lopp ingående i Cruzado dela Noches stoserie som Conrad Lugauers Ka Ching Bros gjorde debut i nya regin. Tyskfödda stoet efter Donato Hanover, som tidigare tränats av Dion Tesselaar, kom till start med en seger på de åtta inledande starterna - men måndagens insats skvallrade om att hon nog är i alldeles för låg klass. 

Marc Elias hittade till ledningen en bit in i loppet - men över upploppet utmanades man rejält av Peter Untersteiners storfavorit, den ett år äldre Posh Shopping, som jagade karriärens fjärde seger i nionde starten. Det stod och vägde i början av upploppet, men Ka Ching Bros svarade väl och gick till slut undan till säker seger på tiden 1.14,0a/1.640 meter.

Conrad Lugauers travare är undan Ziezo Buitenzorg och därmed är Ka Ching Bros syster till tyske derbytvåan Juan Bros, som tränas av Alessandro Gocciadoro. Juan Bros besökte även Jägersro i juli månad, då han slutade tvåa bakom Empire i Prix Cagnes-sur-Mer.

I och med vinsten, som var värd 40.000 kronor, klev det treåriga stoet upp i 123.282 kronor intjänat. Hennes största triumf innan hon kom till Jägersrotränaren var då hon som storskräll slutade trea i Breeders Crown för treåriga ston på Berlin-Mariendorf i slutet av oktober, bakom Kyriad Newport och Grace Keely. Stoet är uppfödd och ägd av Bros Stables i Nederländerna.

I övrigt...

...serverades Digital Crunch (e. Super Photo Kosmos) perfekt resa av Hanna Lähdekorpi. En efter en avlöste ledarhästen och från att ha suttit långt bak i andraspår från sitt bakspår på tillägg, var man till slut framme i andra utvändigt utan att behöva agera under vägen. I sista sväng kliade det däremot i fingrarna på Hanna Lähdekorpi och när attacken väl sattes in var det ingen av konkurrenterna som var i närheten av att kunna utmana. Den ende som var i hyfsad närkontakt till slut var Taxi Out, men inte heller i karriärens 38:e start fick han sätta nosen först. Åttonde andraplatsen var däremot ett faktum. Digital Crunch vann på 1.14,7/2.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln