Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vivid Wise As vann första försöket

Vivid Wise As spårade runt om i det första försöket till Elitloppet.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Vivid Wise As. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Alessandro Gocciadoro kunde med lätthet hålla upp sitt innerspår i en lugn öppning, endast 1.10,8 vilket blev extremt långsamma 1.11,7 på varvet. Örjan Kihlström blev hängande med Don Fanucci Zet och gled fram utvändigt om ledaren efter ett drygt halvvarv.

Över upploppet höll Vivid Wise As (e. Yankee Glide) undan utan några problem och Örjan såg ut att i princip bevaka andraplatsen. Moni Viking tog sig vidare från rygg ledaren och Aetos Kronos som fyra efter rejäla sista 800 meter ute i spåren. Segertiden 1.10,0.

– Han öppnade snabbare än han brukar, väl i ledning tog han det bara lugnt. Han gick i mål med krafter kvar. Han har redan gått två lopp samma dag, i Lotterian, då var han ännu bättre i finalen än i heatet. När han är så här bra så är han en av världens bästa hästar, enligt mig, sade Alessandro Gocciadoro till ATG Live.

FAKTA

Så kördes loppet – häst för häst

1 Vivid Wise As försvarade innerspåret utan problem och tog hand om spets, fick sedan bestämma i lågt tempo (1.11,7/1 000 m). Ökade farten rejält sista halvvarvet och vann med krafter kvar. Mycket fin. 8 Don Fanucci Zet hamnade i tredjespår från början och kördes fram utvändigt ledaren dryga varvet från mål, fullföljde starkt i en mycket snabb avslutning. 2 Moni Viking i rygg på ledaren, hängde med bra. 4 Aetos Kronos sist i andraspår, attackerade i tredjespår 800 m från mål, höll farten väldigt bra. 3 Milliondollarrhyme provade för spets men var utan chans, fick sedan andra par utvändigt 1 050 m från mål, följde med bra ända in i mål, hade möjligen lite sparat. 5 Hickothepooh trea på innerspår, kunde inte haka på täten. 7 Cyber Lane trea i andraspår, tröttnade tidigt. 6 Bahia Quesnot sist på innerspår, tappade på upploppet.

Så gick snacket efter försöket

– Jag är nöjd så här långt, hästen löste det på bra sätt trots det tråkiga spåret, säger Örjan Kihlström om Don Fanucci Zet.

– Det gick väldigt sakta mitt i loppet och det gynnade inte min häst, svårt accelerera på upploppet. Han var inte trött i mål, sade Björn Goop till Kanal 75 om Moni Viking.

– Blev så dåligt det bara kunde bli. Hästen kändes jättebra, normalt sett ska det väl inte kunna gå att bli fyra när loppet blev så katastrofalt dåligt för oss, sade Magnus A Djuse om Aetos Kronos till Kanal 75.

– Jag körde det som gick från start. De där 31 meterna gör mycket, speciellt om man startar från innersår. Det blev svårt att ta en längd på Vivid Wise As. När Aetos Kronos kom i tredjespår tyckte jag att det hade gått så sakta att det borde vara svårt att gå i tredje sista 800 meterna. Så här efteråt hade jag så klart velat prova för han kändes så stark i dag. Det känns surt att komma in med en häst som var helt oberörd och femma är väl det sämsta tänkbara, sade Fredrik B Larsson efter femteplatsen med Milliondollarrhyme. 

Hickothepooh kördes på chans, men tyvärr löste det sig inte till slut. Han kändes jättefin i travet, men tempot blev ju inte alls vad vi hoppades på. Jag kom upp i Björns rygg till slut, men vårt lopp var i stort sett kört när det gick så långsamt. Vi får ta med oss att hästen var i fint slag. Hickothepooh kommer kunna vara med i många fina större lopp här under sommaren, han är häftig den äldre herren, säger Vidar Hop.

– Cyber Lane accelererade bra från start och kom ned bra andra par utvändigt. Min förhoppning var att Fredde (Fredrik B Larsson, Milliondollarrhyme, reds. anm.) skulle ta sig förbi Vivid Wise As och att det skulle kunna hända något där. Nu blev det inget tempo och två onda ting att välja på: gå först eller inte. Vi körde på chans och det gick inte helt enkelt. Inget fel på hästen, absolut inte. Han springer och tvekar lite när han får lite stänk på sig, det gör han på äldre dagar, men loppet gick inte vår väg helt enkelt. Vi hade inget flax, säger Johan Untersteiner.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln