Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vivid Wise As vann VM-loppet

Foto: null
Vivid Wise As vann International Trot under lördagskvällen.

Årets upplaga av International Trot på Yonkers är i mål. Där ledde Matthieu Abrivard och Vivid Wise As hela vägen.

Publicerad:

Framgångarna vägrar ta slut för Alessandro Gocciadoros stjärnhäst Vivid Wise As (e. Yankee Glide). På lördagskvällen la han ytterligare en stor skalp till samlingen. Detta sedan han från innerspår haft hand om ledningen i International Trot ($1.000.000) hela vägen.

Som så många gånger förr var det Matthieu Abrivard som skötte tömmarna bakom Gocciadoros nioårige hingst. Segertiden skrevs till 1.11,2a/2011 meter och kretsen kring Vivid Wise As kunde kvittera ut 500.000 dollar i förstapris.

– Jag körde lite på honom från start eftersom jag vet att han kan öppna men det blev ingen större körning i loppet. Sedan var det lugnt och ingen kom fram utvändigt om oss. Det dröjde innan Etonnant gjorde det och det var fördel för oss i det läget eftersom banan bara var 800 meter och loppet 2000 meter. Jag hade bra tryck i tömmarna hela vägen och han vann enkelt. I sista sväng började han spela med öronen och leta efter publiken. Vi har vunnit en del tillsammans, Prix de France exempelvis men det här är det största under hans helt magnifika karriär, säger Matthieu Abrivard till Equidia.

Sverige representerades av Åke Svanstedts Jiggy Jog som efter ett lopp i rygg på ledaren med Dexter Dunn i vagnen avslutade starkt som tvåa. En stark avslutning stod även Alessandro Gocciadoros styrning Bengurion Jet för som trea.

– Jag trodde att vi ett tag skulle ha chans på segern men när It's Academic styrdes fram utvändigt ledaren skärptes tempot för mycket. Oavsett är det starkt att bli tvåa i det här loppet, säger Åke Svanstedt enligt Daily Racing Form.

Etonnant tillhörde förhandsfavoriterna i loppet men var tidigt besegrad.

– Det var inte rätta trycket i honom idag, han hade inte en av sina bättre dagar. Det gick snabbt från start och jag såg att Matthieu fick täten. Vivid var strålande idag, det blev svårt för oss, säger Anthony Barrier till Equidia.

Richard Westerink om Etonnant.

– Förra året hade han mycket kraft kvar i sista sväng och därför trodde vi på det och ville försöka igen. Jag kollade på reprisen med Anthony och jag tycker att han tappade allt lite för tidigt, det var tufft. Det har varit väldigt varmt men det är ju lika för alla hästar. Hästarna är väldigt snabba på den här lilla banan. Vi satsade och förlorade, men vi försökte i alla fall. Förlusten är trots allt inte hela världen, säger Richard Westerink till Equidia.

Bara under 2023 har Vivid Wise As vunnit lopp som Grand Critérium de Vitesse, Premio Costa Azzurra och Premio Gaetano Turilli. Han har dessutom varit tvåa i Prix de France och Hugo Åbergs Memorial.

ANNONS

Ämnen i artikeln