Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wäjersten efter succédagen: ”I dag gjorde jag många glada”

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Daniel Wäjersten hade en av sina bästa travdagar hittills i karriären. Dessutom på hemmabanan Bergsåker. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Daniel Wäjersten har haft ett väldigt starkt år med bland annat E3-finalseger. Ändå var dagens V75-dag på Bergsåker något som stack ut rejält.
– Det är svårt att beskriva, men jag känner mig uppspelt.

Publicerad:

På förhand såg det lite småintressant ut med sex hästar ut från det egna stallet. Daniel Wäjerstens segertåg började dock redan i det inledande silverförsöket bakom Håkan Skoglund-tränade Heading Reference.

– Han hade gått framåt rejält med senaste loppet i kroppen, mer än jag kunde ana. Hästen gjorde verkligen en stark prestation.

Det fortsatte med startgalopp för Global U.S.A., men sedan handlade det mestadels om tidig julafton. Först seger i klass I-försöket från spets med Gooner, vilket följdes upp med en tredjeplats för Esprit Sisu och sjätteplacering med J.H.Mannerheim i Hilda Zonetts lopp (V75-6). Sedan avslutades det med en stalldubbel i bronsförsöket genom Merritt (Per Lennartsson) och Algot Zonett. Det blev dessutom ganska hårt i mål.

– Jag såg inte om vi vann, inte heller att det var Merritt som utmanade. Nej, på grund av leran på glasögonen märkte jag det först efter mållinjen, berättade Wäjersten.

Sammanlagt sprang Wäjerstens hästar in över 300.000 kronor och nu är man på årsbasis uppe i nästan 6,5 miljoner kronor.

– Visst har jag vunnit större lopp tidigare, men den här dagen är ändå väldigt speciell. I dag gjorde jag många glada.

ANNONS

Ämnen i artikeln