Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Who's Who vann Norrbottens Stora Pris

Två världshästar lämnade de andra bakom sig och stred om segern på upploppet. Trodde de flesta.
Sen kom Who’s Who och stal showen med en ursinnig avslutning.

Publicerad:
Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
Örjan Kihlström, Who's Who, Jennie Ek och Pasi Aikio efter segern i Norrbottens Stora Pris. Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

Very Kronos I ledningen och Moni Viking på utsidan när positionerna var intagna.

Efter en inledande kilometer på 1.13,1 såg det likadant ut när upploppet kom i Norrbottens Stora Pris.

Då hade övriga svårt att närma sig och det tog en stund innan Who’s Who såg segerfarlig ut. I sista sväng blev Wild Love en bromskloss från andra utvändigt och Who’s Who, som satt ett hack längre bak, såg ut att jaga tätduon förgäves.

Men när Pasi Aikios häst fick upp farten närmade han sig meter för meter och när mållinjen kom hade hingsten lyckats ta sig förbi ledande Very Kronos.

– Han kan verkligen spurta bra om det stämmer lite grann i loppet. Nu stämde det ändå bara lite grann med tanke på att Wild Love inte tog sig så mycket framåt i sista sväng. Det kändes som att det skulle bli svårt att få tag i Very Kronos, men han spurtar som sagt väldigt bra. På den här nivån är det inte så lätt att hämta in de där längderna. Så är det ju verkligen, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Efterlängtad seger

Segermarginalen skrevs till hals och klockan visade 1.11,3/2140 meter när sjuåringen sprang in en miljon kronor.

– Han har ju varit väldigt fin sedan han var fyra år egentligen. Det är en jättemysig häst och framför allt är det ett fantastiskt psyke på honom. Det var kul att han fick vinna ett stort lopp som äldre.

I vinnarcirkeln fanns även en märkbart rörd Pasi Aikio.

– Det var svårt att tro på det. Speciellt när första varvet gick så sakta. Det var fantastiskt att han hann dit. Även om de nämnde honom som vinnare så hade jag svårt att tro på det. Nu är det bara ren njutning, sade Aikio i vinnarcirkeln. 

Att segern togs just i Boden var speciellt.

– Det är häftigt. Boden är ändå första banan jag var och kollade på trav på.

När tränaren fick frågan om fortsättningen lät det så här:

– Han jobbar ju dubbelt och har nästan full bok på avelssidan. Han får ta det lite lugnt nu. Men jag vill prova honom på kort. Det får vi göra nästa gång.

Very Kronos slutade alltså tvåa närmast före Moni Viking och Björn Goop. Noterbart är att Alessandro Gocciadoros färske storloppsvinnare Vernissage Grif aldrig var med i loppet då han galopperade bort sig redan på väg upp mot startbilsvingen.

ANNONS

Ämnen i artikeln