Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

William Ekberg skrällde med The Secret

Vinnaroddset hos ATG landade på 153 gånger pengarna. Men för segerkusken var The Secret ingen storskräll.

Publicerad:
Foto: TR BILD
William Ekberg 2017. Foto: TR BILD

William Ekberg fick chansen att köra åt tränaren Kenneth L T Nilsson som också är hans morbror.  Det innebar att The Secret (e. Andover Andover) inte var en helt ny bekantskap inför tisdagens start i Örebro.

– Jag har sett alla lopp han har gjort och jag tycker att han ser ut som en kapabel häst. Inför loppet så kände jag i alla fall att om hästen travar skulle jag inte vara så förvånad om han vann.

Efter att ha fått en position i rygg på ledande Digital Bar blev överraskningen istället att luckan kom invändigt om denne mitt på upploppet. Ledaren tappade stilen och bröt ut i banan och då spurtade The Secret och William Ekberg till seger via innerspår.

– Vi fick ju en drömresa och det var mycket tur inblandat. Samtidigt är jag inte chockad, som sagt. Jag såg när hästen vann på Lindesberg i våras. Han är fin alltså.

Höll ni er på rätt sida bangränsen när ni kom förbi invändigt?
– Vi var inte utanför bangränsen alls. Ledaren låg nästan ett halvt spår ut i banan redan innan det hände. När den galopperade och bröt ut fick vi ett helt fritt spår.

Segern var karriärens andra för den femårige valacken och den togs på kilometertiden 1.17,5a/2100 meter. För Ekberg var det årets andra fullträff i sulkyn. Den första tog han åt nye arbetsgivaren Jörgen Westholm.

– Jag började jobba där i november och jag trivs jättebra.

Vet du vad som händer med The Secret härnäst?
– ingen aning faktiskt. Det här var ett steg i rätt riktning och det känns som att han är under utveckling. Han är fortfarande lite valpig. Det kan vara en häst att se upp med framöver kanske.

ANNONS

Ämnen i artikeln