Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wilma Karlsson vidare till final i dam-SM

Under torsdagskvällen kördes tävlingar på Åbytravet.
Då såg Wilma Karlsson till att plocka en finalplats i dam-SM.
– Det är jätteroligt att få köra final på Solvalla en fin helg, säger hon i segerintervjun.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Åbytravet stod för torsdagens V64-tävlingar. Omgången inleddes med ett infriat favoritskap när Björn Goop vann med fyraårige Chimi (e. Bold Eagle) från spår åtta. I den andra avdelningen var det dock en tvåprocentare som slog till. 

Dwight Pieters tog det lugnt inledningsvis med Maria Törnqvist-tränade Sensitive Tile. Där framme gick det desto fortare där Nilla Lane öppnade de första 500 meterna på 1.06,1. 

Efter en invändig resa kom luckan på upploppet och Trixton-dottern Sensetive Tile levererade en rejäl spurt som räckte till seger med en längd till godo. Det var karriärens andra triumfen för stoet som vann på 1.13,9a/2140 meter. 

“Hade en bra känsla”

– Jag körde som att jag skulle vinna. Jag hade en bra känsla med hästen. Det blev tuff körning första 500 och vi fick smyga med där bak, sen avslutade hon riktigt bra faktiskt, säger Dwight Pieters i Åbytravets segerintervju. 

Det fortsatte vara skrällbetonat då Vikens Dobetter (e.Tobin Kronos) slog till i den tredje avdelningen. I loppet därefter var det ännu en lågt streckad häst som vann. 

Jenny Brunzell tog tidigt kommandot i uttagningsloppet till dam-SM bakom Mysterious Lucifer som hon körde åt Robert Bergh. Samtidigt fick Wilma Karlsson göra det bästa av situationen från spår 12 och valde ett invändigt upplägg med Gloster Gladiator. På långsidan uppdagade sig luckan och sakta började ekipaget plocka in längder på sina konkurrenter. 

Vann med en nosmarginal 

Gloster Gladiator knappade in på Mysterious Lucifer och till slut kunde den sexårige valacken koppla greppet om segern med en nos. Brad de Veluwe-sonen tränas av David Persson och vann på 1.12,9a/2140 meter. 

– Jag tänkte att vi får chansa på innerspår nu när vi har ett så dåligt spår och det löste sig perfekt. Vi kom ut på bortre långsidan och sen var det bara att köra, säger segerkusken Wilma Karlsson i intervjun efter loppet. 

Vidare till finalen: “Jätteroligt”

Nu väntar finalen i Dam-SM, den körs på Solvalla under Kriteriehelgen. 

– Det är jätteroligt att få köra final på Solvalla en fin helg, avslutade Wilma Karlsson. 

Game On Butcher (e. Stand and Deliver) tog hem den näst sista avdelningen och Demon (e. Royal Blessed) blev omgångens avslutande vinnare. 

Se det fullständiga resultatet från kvällens tävlingar hos Travrondens tävlingscenter. 

ANNONS

Ämnen i artikeln