Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Woodcutter tog karriärens första seger

Efter tio starter hade han sex andraplatser men ännu inte vunnit.
Ikväll fick Woodcutter segerdefilera för första gången.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Woodcutter (e. The Bank) startade från spår nio och fick positionen tredje utvändigt. På den sista bortre långsidan styrde Mats E Djuse på i tredjespår och fick ett bra svar. På upploppet kopplade hästen grepp och vann säkert på tiden 1.15,9a/2640 meter.

Detta var första segern i den elfte starten. 

– Det är otroligt hur det kan vara. Han har gjort några enormt lopp bra lopp, speciellt senast men han har inte fått vinna. Idag kunde han vinna och det var på ett enkelt och bra vis. Han svarade bra när jag flyttade ut honom på långsidan och sedan tog vi det bara lugnt genom svängen, sen var det klart, sade Mats E Djuse i vinnarcirkeln.

Djuse har kört hästen i samtliga starter och det är Magnus Träff som tränar.

Hon vann från dödens

V64-omgången delades mellan Bergsåker och Romme. På den sistnämnda banan stod det femåriga stoet Carelya (e. Charly du Noyer) för en rejäl prestation. Trots en resa utvändigt om ledaren var hon starkast till slut. Segertiden blev 1.13,9a/2140 meter vilket var ett nytt rekord för hästen.

– Prestationen var jättebra, jag vet om att hon kan göra sådana här prestationer. Hon har fruktansvärd kapacitet och stammen är extremt stark, att hon skulle vara så här bra förvånar mig inte. Det är bara att hålla henne fokuserad hela tiden så hon håller rätt på benen. Med 150 meter kvar blev hon riktigt rullig och gick nästan över i passgång. Hon svarar bra på hästarna och höll sig skärpt hela vägen, sade kusken William Ekberg i vinnarcirkeln.

Carelya tränas av Jörgen Westholm och har tjänat 186 200 kronor. Detta var andra segern i den 16:e starten.

Samtliga resultat från kvällen hittar du i Travrondens tävlingscenter

ANNONS

Ämnen i artikeln