Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zaccaria Bar vann Gotlandslöpningen 2021

Åsa Yttergrens Marjons Sleipner fick äntligen till det.
I Gotlandslöpningen var Zaccaria Bar bäst.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:

Marjons Sleipner (e. Fast Photo) blev påkörd i sin första start vilket gäckat honom under hela karriären. Som femåring tycks det nästan vara ett minne blott och under onsdagskvällen togs den hittills största segern.

Hingsten är uppfödd av Åsa Yttergrens sambo Niklas Hansson och är deras främsta avkomma. Lillasystern Marjons Glory (e. Select Yankee) inledde dagen med en fjärdeplats vilket gladde Åsa mycket.

– Hon har inte presterat tidigare och sänkte nu sitt rekord från 1.16,9 till 1.13,8, det var roligt!

Storebrodern var ännu bättre, åtminstone resultatmässigt. Petter Karlsson hamnade efterhand i andra par utvändigt och attacken sattes in i slutsvängen och med knapp marginal lyckades Marjons Sleipner sätta nosen först.

– En bra dag hade jag, faktiskt, säger Åsa Yttergren.

“Varit mycket otur”

Faktiskt?

– Ja, men det har varit mycket otur med Sleipner. Det har gått troll i det, dåliga spår och annat. Han blev svårt skadad i bogen när han blev påkörd i första starten och det är först nu som han känns mer hållbar. Jag kan börja träna honom fullt vilket gör jättemycket.

För hemmatränaren var det förstås stort att vinna lopp under Visbytravets största tävlingsdag – inte allra minst då det är en helt egen produkt.

– Alltid tacksamt att vinna men det var jättehärligt! Marjon står för de tre första bokstäverna i sönernas namn: Martin och Jonatan. 

Hur bra är han nu när du kan börja träna ordentligt?

– Svårt att säga, men det finns mer utveckling i honom. Vi har inte ryckt allt ur öronen. 

Hur firar man det här?

– Man firar med att se Gotlandslöpningen…och så blir det firande med familjen på fredag. Jag vill också berömma min jätteduktiga hästskötare Marlene Lautin. Hästskötare är viktiga och hon hjälper mig i vått och torrt.

Huvudlöpningen till Gocciadoro

I Gotlandslöpningen (klippet ovan) lyckades Dragster ta sig förbi Jaguar Dream i startögonblicket och lunkade på framme i ledningen. Mika Forss var inte nöjd med att sitta i andra par utvändigt med Zaccaria Bar utan växlade fram till utvändigt om ledaren med varvet från mål. I slutsvängen var ledaren slagen och sexårige hingsten – tränad av Alessandro Gocciadoro – med Ready Cash som pappa lyckades hålla undan med knapp marginal före Nadal Broline. Segertiden fina 1.10,8a/2 120 meter på en mycket snabbsprungen bana och belönades med 150 000 kronor. Undan gick det även för Gocciadoro-tränade Borboletta (e. Love You) som vann på 1.10,2a/1 620 meter.

Återvändare vann

Hemvändande Jennifer Persson som skördar fina framgångar på fastlandet kunde räkna in en seger. Treårige I Love You Sisu (e. Django Riff) kördes till ledningen av Ulf Ohlsson och kunde hålla stången hela vägen in på 1.16,3/2 120 voltstart vilket var karriärens första seger.

– Kul för hästen, han förtjänade det. Mitt hjärta bara tickade så jag sprang i väg sista 300 meterna, sade Jennifer Persson till Kanal 75.

Belgiska toppar från BG

Björn Goop har två stycken belgiska hästar i stallet som står synnerligen billigt inne i det svenska klassystemet. Fyraåriga Nymke Brigadoon (e. Make It Happen) hade inte tjänat ens 40 000 kronor före flytten till Sverige. Efter en fjärdeplats som följdes upp med en seger togs största prischecken hittills i hennes karriär. Goop gled fram till dödens och dirigerade fältet. Stoet vann fullständigt överlägset på 1.14,0a/2 120 meter och passerade därmed hundringen insprunget då förstapriset uppgick till 60 000 kronor.

Ett år äldre belgaren, Mateo de Reve (e. Silver Pierji) hade vunnit två lopp på 24 starter i nordvästra Centraleuropa. Med ett lopp i kroppen i Goops regi gjorde susen. Efter en forcering till ledningen tuggade han på i pampig stil och var fullständigt omöjlig för konkurrenterna att nå när han sprang strax under 1.14 över lång distans. Landskamraterna lär var tuffa att slå för konkurrenterna i nuvarande klass.

ANNONS

Ämnen i artikeln