Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zarenne Fas klar för Prix de Cornulier

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Jerry Riordan var mycket nöjd efter andraplatsen med Zarenne Fas i Prix du Calvados. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Under söndagen avgjordes tre grupp II-lopp på Vincennes. I montéloppet Prix du Calvados blev Jerry Riordans Zarenne Fas tvåa och kvitterade därmed ut en biljett till världens största montélopp Prix de Cornulier.
– Det är nästan för bra för att vara sant, sade Jerry Riordan.

Publicerad:

Det första grupp II-loppet för dagen var Prix Maurice de Gheest. Ett treåringslopp med 54.000 euro i förstapris. Där gick segern till Franck Nivard och Just A Gigolo (e. Boccador de Simm). Nivard fick överta täten mitt i loppet och sedan vann de enkelt före Jag Stryck (e. Bretigny) och Deus Zack (e. Victor Gio) Detta var hästens sjätte seger i den sjunde starten. Segertiden blev 1.14,9/2700 meter.

Därefter reds montéloppet Prix du Calvados med 67.500 euro i förstapris. De tre främsta i loppet säkrade också en plats i världens största montélopp Prix de Cornulier. Här gick segern till det sjuåriga stoet Fantaisie (e. Un Mec d'Heripre) som tog sin sjunde raka seger. Hon gjorde det från ledningen efter att favoriten Fado du Chene plockades bort ur loppet och diskvalificerades. Francois Lagadeuc red och segertiden blev 1.12,8/2850 meter. Jerry Riordans Zarenne Fas var närmast bakom och får därmed chansen att starta i Prix de Cornulier. Trea blev Bilooka du Boscail.

Jerry Riordan var mycket glad efter andraplatsen med Zarenne Fas.

– Jag hade inte trott detta för en månad sedan. Det är nästan för bra för att vara sant och vi får hoppas att han fortsätter så här i Prix de Cornulier. Han är egentligen bäst över sprinterdistans så jag var lite bekymrad över distansen idag, men han slutar aldrig att springa, sade Jerry Riordan i ATG Live.

Det tredje grupp II-loppet var Prix Charles Tiercelin, för fyraåriga hästar. Här gick segern till Jean-Michel Bazire och Dusktodawn Boggie (e. Lexus Font). Det var ett samlat fält som svängde in på upploppet och ledande Ideal Ligneries (e. Repeat Love) såg länge ut att hålla undan, men fick se slagen på linjen. Trea blev Callmethebrezze (e. Trixton). Segern var värd 54.000 euro och tiden blev 1.12,0a/2100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln