Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zenit Brick åter en vinnare

För några år sedan var han en riktig V75-profil. På sista tiden har det blivit få starter men ikväll var Zenit Brick en vinnare igen.
– Han har haft sina skadebekymmer men det är en häst som älskar att träna och tävla, sade tränaren Philip Di Luca.

Publicerad:

Han har blivit elva år gammal, Zenit Brick (e. Make It Happen) och nu är han åter en vinnare. I kvällens lopp blev det vild körning om täten mellan Mr Golden Quick och Ragazzo Da Sopra. Den förstnämnda vann kampen och första 500 metrarna travades efter 1.07,9. Samtidigt satt Andreas Lövdal och vilade sin tid i kön. I slutsvängen kunde kusken gå ner i rygg på Minnestads El Paso som travade utvändigt om ledaren. Zenit Brick var sedan starkast över upploppet.

Detta var hästens första seger sedan december 2020. Han tränades tidigare av Timo Nurmos men sedan augusti 2020 finns han i Philip Di Lucas regi. Han har varit borta från tävlingsbanan i omgångar och från 2020 har det endast blivit tio starter.

– Han har haft sina skadebekymmer men det är en häst som älskar att träna och tävla, han är tacksam. Han vet att han är kung hemma, det är en väldigt snäll och okomplicerad häst. Det är en riktigt härlig inställning på honom, sade Philip Di Luca i Örebrotravets vinnarcirkel.

Tränaren berättade att han och kusken hade planerat ett offensivt upplägg inför kvällens start.

– Jag sade till Andreas att vi måste testa lite idag och blir det ingen körning så ville vi ha ett lite offensivare upplägg, men nu körde de fort där framme och det kunde vi profitera på. Det blev perfekt att kunna krypa ner i rygg på Minnestads El Paso i slutkurvan och jag vet att han går hela vägen in i mål, sade Di Luca.

I nuläget finns det relativt få starthästar på 26-åringens träningslista. Desto fler unghästar.

– Vi tränar 31 hästar för dagen så det är full fart hemma. Tyvärr har vi bara fyra treåringar men vi har 19 nyblivna tvååringar så den kullen blir lite större, sade Di Luca.

Zenit Brick har under sin karriär vunnit 15 V75-lopp. 2017 var han den segerrikaste hästen på V75 med sju vinster. Den största triumfen är segern i ett försök till dåvarande Olympiatravet i april 2018. Han har hittills sprungit in knappt 5,4 miljoner kronor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln