Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

10 000 kronor i böter för blödande hov: "Dåligt av mig"

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Activated och Fredrik Wallin. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Activated slutade tvåa i Breeders’ Crown-finalen för fyraåriga ston.
Efter loppet konstaterades det att hon blödde ur en hov och tränaren Fredrik Wallin fick 10 000 kronor i böter för att ha brustit i sitt tränaransvar.
– Det är helt rätt att jag får böter, för det var dåligt av mig, säger han.

Publicerad:

Activated har haft en fenomenal säsong med segrar i Stochampionatet och Drottning Silvias Pokal. Genom andraplatsen i Breeders’ Crown passerade hon 4,7 miljoner kronor i insprungna pengar under 2019. För tränaren Fredrik Wallin blev det 10 000 kronor böter då hon blödde ur en hov efter loppet.

Ingen chansning

– Hon har haft väldigt bra hovar hela säsongen och utifrån hur mina tidigare starthästar såg ut under hovarna efter deras lopp den dagen hade jag inte en tanke på att det skulle kunna slita så mycket, det handlade inte om att jag chansade eller liknande. Det blödde minimalt fram i tån på utsidan av en hov, ett ställe det normalt inte alls sliter på så, säger han.
– Men det är mitt ansvar och därför är det rätt att jag får böter.

Totalt hade Wallin fyra Breeders’ Crown-finalister och för Criterion, Ies Elisabet och Loser on Loser väntar nu ett tävlingsuppehåll.
– Med Activated har målet varit Criterium Continental 22 december och det står fast, även om hon inte var som bäst i aktionen i går. Det kommer dock inte att bli barfota utan plastade hovar. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS