Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

40.000 till skänks...

Foto: MIKAEL WIKNER/TR MEDIA
Jerker Bjurman utnyttjade anmälningssituationen på Bergsåker på bästa sätt. Foto: MIKAEL WIKNER/TR MEDIA

Jerker Bjurman väljer att åka till Bergsåker och hämta nästan 40.000 kronor istället för att köra två snabbjobb hemma i Skellefteå.
– Perfekt för mig, men inte roligt för sporten.

Publicerad:

Nästkommande tisdag ska Jerker Bjurmans två kallblodiga treåringsston Röyns Kristine (e. Bork Odin) och Rappodina (e. Tekno Odin) vara med i Oakskval på Momarken.
– Tanken var därför att ge dem båda tuffare jobb inne på Skelleftetravet på lördag, men nu startar vi på Bergsåker istället under fredagskvällen. Jag väntade dock in i det sista med att anmäla, närmare bestämt 8.57 och 8.58. Man ville ju inte riskera att Jan-Olov Persson i sista stund skulle skicka in ett helt gäng med hästar som kunde 1.26-tider, berättar Jerker, som nu har halva fältet i fredagens race.

Hans norskfödda stoduo ska dock normalt vara chanslösa mot Ängsborken (e. Bork Odin) och B.W.Prinsen (e. B.W.Modde), men alla lopp ska ändå köras...
– Vi ska inte kunna bli bättre än trea och fyra, men i det här fallet känns det väldigt bra ändå.
Jo, inte konstigt att Jerker tycker så. Tredjepriset är 25.000 kronor och fjärdeplatsen ger 13.500. Så sammanlagt drar han minst in 38.500 kronor bara inte någon av hästarna blir diskade.
– Det är väldigt konstigt att bara fyra hästar startar, då det ska finnas 50-60 i Sverige som uppfyller propositionskravet. Jag kollade tillbaka lite och för tre år sedan deltog faktiskt 15 hästar i just detta lopp, men dessa var då fördelade på fyra olika volter.
I år möts alla från lika start. Så här har propositionsskrivaren Bert-Ola Månsson lite att fundera på.
– Annars tycker jag att den här kallblodsdagen på Bergsåker fyller sin plats. Det blir lite extra uppmärksam kring rasen och det är alltid positivt, avslutar Jerker Bjurman.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS