Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

49 anmälda till kvalen – flest i Derbystoet

Foto: MIKAEL WIKNER/TR BILD
Jan-Olov Persson har hela åtta av de 20 anmälda i Kallblodsderbyt, men inte en enda i Derbystoet. Foto: MIKAEL WIKNER/TR BILD

Det anmäldes 20 hästar till försöksloppen i Svenskt Kallblodsderby och 29 till Derbystoet nu på söndag i Östersund.

Publicerad:

Jan-Olov Persson är som vanligt flitigast i elden med hela åtta av de 20 anmälda i Kallblodsderbyt. Här kan vi bland annat nämna fjolårets kriterietvåa B.W.Prinsen (e. B.W.Modde) och B.W.Rune (e. Tekno Odin), som just nu ståtar med tre raka vinster. Den klart vinstrikaste i fältet är dock Öystein Tjomslands Rappstjernen (e. Bork Odin), vilken segrade i Biris Uppfödningslopp förra året och slutade tvåa i det norska Kriteriet. Noterbart är att både ettan och trean från svenska Kriteriet förra året, Eld Rask och Ängsborken, är på skadelistan. Med 20 anmälda till kallblodsdebyt innebär det två försökslopp, där de sex främsta från varje går vidare till finalen i Östersund onsdagen den 24 juli. Där är förstapriset 700.000 kronor.

Derbystoet då? Jo, där kommer det tack vare 29 anmälda bjudas på tre försökslopp, där de fyra främsta från varje går till finalen den 24 juli. Där handlar det om ett förstapris på 450.000 kronor. Här kan bland annat nämnas fjolårets norska kriteriestovinnare Brenne Blesa (e. Tekno Odin), svenska Kriterie-ettan Voje Maren (e. Åsajerven) och norska oaksvinnaren Eldoda (e. Tekno Odin). I alla försök är det 50.000 kronor i förstapris.

Allt tyder i nuläget på att östersundstravet ska kunna arrangera den här stora kallblodsdagen trots branden natten mot midsommaraftonen. Spårlottningen blir klar senare i eftermiddag.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS