Sveriges ledande travtidning
ANNONS

800 000 kronor till Westholm

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Jörgen Westholm har blivit tilldelat ett bidrag på 800 000 kronor av Länsstyrelsen i Västmanlands län för att kunna utveckla sin tränarrörelse. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Jörgen Westholm har fått bidrag på 800 000 kronor från Länsstyrelsen i Västmanlands län, pengar som han kommer använda för att utöka sin verksamhet genom att bygga nytt stall och rundbana.
– Jag tror verkligen på svenskt travs framtid och det här bidraget gör att jag kan satsa vidare, säger Jörgen Westholm.

Publicerad:

Jörgen Westholm hade ansökt om bidrag från Länsstyrelsen i Västmanlands län och har nu blivit tilldelat 800 000 kronor.
– Jag har förespråkat att ST ska hjälpa alla aktiva inom travet genom att ha en rådgivare som man kan få support av för att veta vad det finns för olika stödformer. Men det verkar gå trögt på ST så jag gjorde som vanligt och fixade det på eget vis, säger Jörgen Westholm.
– Jag lyckades få nys om att det här bidraget fanns och ansökte om det och det finns säkert liknande bidragsformer i andra län.
Tack vare det ekonomiska stödet från Länsstyrelsen kommer Jörgen Westholm att investera i ny stallbyggnad för unghästar och bygga en rundbana på sin gård.
– Det kommer bli ett unghäststall på 720 kvadratmeter med plats för 32 hästar. Stallet kommer ligga mellan mina båda stall idag, men ändå en bit ifrån och separat så risken för spridning av eventuella sjukdomar är minimal. Rundbanan som ska byggas ska bli på 1.200 meter. Jag har dessutom köpt till tolv hektar mark för att ge hästarna bättre utrymme med bra hagar, säger Jörgen Westholm.
Med själva byggandet så kommer han anlita expertis på respektive område.
– Själv har jag lärt mig av tidigare misstag så nu när jag ska genomföra nya byggprojekt ska jag lägga ut det på entreprenad. Då kan jag själv fokusera på hästarna, vilket jag tycker är det roliga.
– Jag tycker själv att jag kommit rätt på det mesta i min rörelse den senaste tiden och att få chansen att nu utveckla den ytterligare känns så klart väldigt bra. Jag är kanske lite tvärtemot många andra som tror på svensk travsports framtid, men med införandet av pokalåret 2018 tycker jag det ser ljust ut, säger Jörgen Westholm.
Här är pressmeddelandet från Länsstyrelsen.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.