Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åbys nygamla vd: ”Både tråkigt och spännande”

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/TR BILD
Kenneth Thollström tycker att det både känns tråkigt och spännande att gå in som tillförordnad vd på Åbytravet. Foto: CLAES KÄRRSTRAND/TR BILD

För några dagar sedan kom beskedet att Kenneth Thollström återvänder till posten som vd på Åbytravet.
– Det känns både tråkigt och spännande, säger han i en intervju med Kanal 75.

Publicerad:

Det var i onsdags som Åby via ett pressmeddelande gick ut med att nuvarande vd Johan F Lundberg slutar med omedelbar verkan och ersätts av banans tidigare vd (2005-2014) Kenneth Thollström. Den sistnämnde blir tillförordnad vd fram till sommaren. Vidare ska nuvarande sportchefen Jon Walter Pedersen även ta på sig rollen som vice vd.

Under gårdagskvällen kommenterade Kenneth Thollström sin egen nygamla roll i Sportkanalens travsändning.
– Det är tråkigt att jag måste kliva in som vd igen. Det känns dock samtidigt spännande att se till att vi tar oss ut på banan igen och att allt blir som vi hade tänkt oss på förhand.

Thollström utvecklade det hela:
– Åby Arena skulle inte bara vara trav, utan mässhall och hotell fanns tidigt med i planerna. Meningen var dock att verksamheten skulle se till att hjälpa travet med mera prispengar och så.

Vad är det då som inte fungerat på sistone?
– Det är rutiner och organisation som måste ses över så att vi kan börja tjäna pengar igen och att det även blir roligt att jobba hos oss.

Thollström poängterar att det finns många idéer kvar, men att det också är väldigt viktigt att försöka nå den vision som fanns när hela projektet inleddes.
– Vi måste få till lönsamheten och se till att travsporten blir kärnverksamheten igen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS