Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åbytravet nobbar Vitruvio

Foto: Maria Holmén/Hesteguiden/TR Bild
Foto: Maria Holmén/Hesteguiden/TR Bild

Kretsen runt Vitruvio vill starta i Åby Stora Pris. Men Mölndalsbanan säger nej till den italienske stjärnan.
– Vi kommer inte att bjuda in honom, säger Åbytravets sportchef, Jon Walter Pedersen.

Publicerad:

Vitruvio har imponerat stort på norsk mark i sommar. Femåringen vann först Oslo Grand Prix och följde sedan upp den segern med att spurta hem Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg.

Därefter har Vitruvio varit högaktuell för Jubileumspokalen, men på torsdagen rapporterade Sulkysport att kretsen runt hästen bytt spår – från Solvallas femåringslopp till Åby Stora Pris.
– Eftersom han står i Italien blir resan kortare till Göteborg samtidigt som han är bättre över lång distans, säger tränaren Alessandro Gocciadoro till Sulkysport.

Nu får italienarna dock tänka om på nytt. Åby Stora Pris är ett inbjudningslopp och Mölndalsbanans sportchef Jon Walter Pedersen tänker inte dela ut någon biljett till Vitruvio.
– Jag vet om att det pågår en utredning, med viss koppling till Åbytravet, mot den aktuella tränaren. Med anledning av detta har jag och min styrelse valt att inte bjuda in någon av tränarens hästar till Åby Stora Pris 2019, säger Pedersen i ett pressmeddelande.

Vad handlar utredningen om?
– Det kan jag inte uttala mig om.

Men den har en koppling till Åbytravet?
– Ja, det stämmer.

Var det ett svårt beslut att fatta?
– Nej, det tycker jag inte. Vi var eniga om beslutet.

Travronden har varit i kontakt med Svensk Travsport som meddelar att man "inte kommenterar eventuella pågående utredningar".

Travronden har även varit i kontakt med stall Alessandro Gocciadoro som också meddelar att man inte vill lämna någon kommentar kring Åbytravets beslut.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS