Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Adielsson efter segern: ”Något utöver det vanliga”

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Vlad del Ronco bjöd på en svettig insats i klass I-försöket. Då haglade lovorden från kusken.

Publicerad:

Det var tuff körning i klass I-försöket på Halmstad. När positionerna var intagna hade Thriller N.P. till slut hittat ner utvändigt om ledande Marvelous. Då drog Erik Adielsson i högertömmen bakom Edvin Ceka-tränade Vlad del Ronco (e. Iulius del Ronco) och körde fram utvändigt om ledaren. Därifrån kopplade hästen segergrepp tidigt på upploppet.

Men det blev en rejäl slutstrid då en tapper Thriller N.P och Carl Johan Jepson närmade sig hela vägen. Då sträckte Vlad del Ronco på sig och höll undan på 1.12,5a/2140 meter.
– Det var en fantastisk prestation att klara av det loppet. Han var fin att köra och när Jepsons utmanade så sträckte han på sig. Det var en enastående prestation, sade Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Vlad del Ronco har nu vunnit fyra av sina fem senaste starter och det här var den andra raka på V75.
– Det är inte så ofta man kör hästar i den här klassen som gör sådana prestationer. Det var något utöver det vanliga, tycker jag, sade Adielsson. 

Imponerade från dödens

Conrad Lugauer visade upp en imponerande vinnare i Quite A Quality (e. Quite Easy U.S.) . När favoriten Burning Man hade galopperat bort sig nöjde sig Lugauer med att sitta lugn utvändigt om ledande Delantero. Därifrån kunde han kontrollera loppet och hästen stred upploppet ner till en knapp seger på 1.14,0/2140 meter.
– Jag kände mig faktiskt nöjd med positionen. Det var bra tryck i honom utan att han stressade upp sig. Då kunde jag kontrollera fältet därifrån, sade Conrad Lugauer i vinnarcirkeln.

Carl Johan Jepson gjorde allt rätt bakom Magnus Dahléns Velvet Gio (e. Nad Al Sheba) i Silverdivisionen. Han lämnade andra utvändigt för att köra fram och bli avlöst direkt av Robert Berghs Transcendence och hamna i andra utvändigt på nytt. Sedan kunde han sitta kvar där till utgången av sista sväng innan han vred på i fjärdespår. Då kunde Velvet Gio avgöra direkt och vinna säkert på 1.13,2a/2640 meter. 

Untersteiner dominerade

Dessförinnan hade Peter Untersteiners hästar dominerat i stoloppet. Från rygg ledaren spurtade Je t’Aime Lucky (e. Lucky Chucky) till seger tillsammans med Johan Untersteiner – som fick revansch efter den knappa förlusten med Unrestricted i Stoeliten. Bakom var det Peters favoritduo Darling Harbour och Cheerful Rivner som blev tvåa respektive trea.
– När jag såg att luckan kom kändes det ganska lugnt för mig. Jag hade tussarna kvar och jag kände att det skulle gå vägen, sade Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.
Segertiden blev 1.14,3a/2140 meter.

Rygg ledaren var segerreceptet även för Adiago Trot (e. Zola Boko) och Christoffer Eriksson. Marcus Lindgrens femåring kunde ta sig förbi ledande Secret Mission precis när mållinjen kom.
– Det var skönt. Vi har haft lite stolpe ut sista veckorna. Nu fick vi stolpe in i rätt läge, sade Marcus Lindgren i vinnarcirkeln.
Segertiden blev 1.11,8a/1640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS