Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Adielsson har gjort sitt val

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Erik Adielsson kör Uza Josselyn i Elitloppet. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Aktuell som kusk för flera elitloppskandidater, men nu har Erik Adielsson fattat ett beslut. Han kommer att köra Uza Josselyn på Solvalla.
– Det är alltid något speciellt med att vara med i Elitloppet, säger Adielsson.

Publicerad:

I årets upplaga av Elitloppet får kuskarna endast köra en häst. Delikata bryderier för vissa således och en av dem som varit aktuell bakom flera hästar är Erik Adielsson. I går satt han upp bakom såväl Giveitgasandgo och Diamanten på Åby och efter tävlingarna fattade Adielsson ett beslut. Han kommer att köra sin uppsittning från Finlandia-Ajo, schweiziska Uza Jozzelyn, i Elitloppet.
– Det känns jätteskoj. Hon gick ett bra lopp i skymundan senast och det är alltid något speciellt med att vara med i Elitloppet. Det är inget snack om den saken.

Var det ett svårt val?
– Det är annorlunda i år med 16 hästar och 16 kuskar och jag ville avvakta och se vad som skedde i går med Diamanten, men också med Giveitgasandgo, även om det har låtit på Frode Hamre som att man vill gå i Fyraåringseliten med honom. Jag ville i alla fall vänta och de var justa och lät mig göra det. Jag ringde dem i går kväll och gav dem mitt besked.

Betyder det här att vi kan räkna bort Diamanten från Elitloppet?
– Ja, det tycker jag på med tanke på gårdagens prestation. Den var inte som vi ville att den skulle vara.

Vad tror du om Uza Josselyns chanser i Elitloppet?
– Hon tillhör inte förhandsfavoriterna och ska nog ha rätt resa för att det ska bli jättebra. Men det känns spännande, det känns som att hon kan följa med i de flesta tempon.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS