Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Adielsson: ”Helt otroligt att få till banan så bra”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Erik Adielsson och Empire Garbo tillsammans med kretsen kring hästen. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Empire Garbo blev dagens första vinnare efter bankaoset. Då hyllade segerkusken banarbetet.

Publicerad:

Tredje invändigt blev andra utvändigt 1200 från mål och då var Svante Båth-tränade Empire Garbo (e. Credit Winner) oslagbar i V75-1 tillika bronsförsöket. Efter att ha travat 1.15,7/2140 meter var det bara Timo Nurmos-tränade Lexington Hall som kunde följa någorlunda den sista biten. Favoriten Deede Star var aldrig segeraktuell.
– Det var en rejäl rusch av honom. Han var bra helt enkelt – mycket bättre än vad jag trodde att han skulle vara, sade segerkusken Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Där fick han även frågan om hur banan var. Bakgrunden till frågan loppen som skulle ha gått innan V75 har skjutits upp till efter V75-7 på grund av osäkerhet kring banunderlaget.
– Med tanke på hur det såg ut får två timmar sedan måste jag säga att banan är helt absurt bra. Det är helt otroligt att lyckas få till den så bra.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS