Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ahlkvist väntar på stjärnorna: "Inte grävt någonting"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Flera världsstjärnor är fortfarande med i leken när miljonloppet ska ta form. Än lever hoppet om ett slag mellan Propulsion, Bold Eagle och Aubrion du Gers. 

Publicerad:

I går kunde Mats Ahlqvist presentera hemmahästen Racing Mange som den första officiella Åbergshästen för i år. Det innebär att Joakim Lövgren har tackat ja.
– Det känns skitkul att bjuda in Racing Mange – en hemmahäst i fantastisk form och som är på väg uppåt i världseliten. Det är roligare än någon som har varit i eliten länge och man redan vet vad man får, säger Mats Ahlkvist.

Racing Mange är dock inte det första namnet att ha en plats i loppet. Aubrion du Gers är redan inkvalad och kretsen kring Bold Eagle bokade in ett Jägersrobesök när sommarplanen presenterades. Huruvida den sistnämnde dyker upp har varit ett samtalsämne den senaste tiden sedan uppgifter om ändrade planer hade kommit ut.
– Jag har inte grävt någonting i det faktiskt utan jag väntar och ser. Han ska väl tävla på söndag och vi får se efter det. Känslan är ändå att det inte påverkar mitt fält så mycket om jag skulle få ett nej.
Aubrion du Gers?
– Där har jag inte fått några indikationer åt något håll än. 

Väntar på Propulsion

Skulle det trots allt bli två positiva svar från franskt håll innebär det att sju platser återstår. Då ska vinnarna från storloppen i La Capelle, Årjäng och Mikkeli också belönas med en plats.
Och de fyra återstående platserna efter det lär egentligen bara vara tre. För en viss Propulsion jagar fjärde raka segern i Hugo Åbergs och enligt sportchefen lär han knappast behöva kvala till sig en plats.
– Han är välkommen och jag och Daniel (Redén) har bra kontakt.

Att fylla de tre sista platserna verkar heller inte bekymra Ahlkvist.
– Summa summarum känns det bra. Just nu är det många hästar som duger bra i världseliten och jag känner inte någon brist på hästar direkt.

Hugo Åbergs Memorial avgörs på Jägersro tisdag 30 juli och för första gången någonsin är förstapriset 1 609 000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS