Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aikio tagen efter krossen: "Gråtit som ett barn"

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Who's Who. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Who's Who krossade sina konkurrenter från dödens.

Publicerad:

Who’s Who (e. Maharajah) visade sin kapacitet i klass II-finalen. Tillsammans med Torbjörn Jansson travade fyraåringen 1.12,3a/2140 meter utvändigt om ledaren och krossade konkurrenterna.
Den norska gästen Floris Baldwin gjorde vad han kunde för att freda sig i ledningen efter ett varv på 1.12,7, men redan i slutsvängen hade Pasi Aikos Maharajah-son kopplat segergrepp.
– Hela loppet kändes det som att han som han skulle vara överlägsen faktiskt. Det är ju liksom rytmen i hästen, gåviljan och glädjen. Han ville öka på minsta lilla signal. Det är klart att det här är en riktig kanon, det är det, sade Torbjörn Jansson i vinnarcirkeln.  

Tränaren Pasi Aikio var tagen efter loppet. 

– Jag har gråtit som ett litet barn här nu i fem minuter nästan. Mycket jobb som ligger bakom givetvis, när jag såg skötaren gråta, då brast det, sade Aikio.
– Han visade i dag att han är speciell. Det är klart vi har stora drömmar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS