Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aladin d'Ecajeul imponerade - vann på 1.09,8

Foto: JEANNIE KARLSSON
Aladin d'Ecajeul vann på 1.09,8 i Frankrike under söndagen. Foto: JEANNIE KARLSSON

Idag avgjordes sprinterloppet Criterium de Vitesse de Basse Normandie (€100.000) i Argentan där Aladin d'Ecajeul, som gjorde debut på sprinterdistans, enkelt plockade ned ledande Univers de Pan och vann på 1.09,8.

Publicerad:

Philippe Daugeard körde till spets med Univers de Pan och fick i rygg Pascia' Lest medan svenskfödde Beckman hamnade utvändigt ledaren med Aladin d'Ecajeul i rygg.
Efter en bit valde Eric Raffin att styra fram Aladin d'Ecajeul utvändigt om ledaren. Över upploppet klev sedan Aladin d'Ecajeul ifrån till enkel seger på 1.09,8a/1.609 meter. Det var en imponerande seger och han såg väldigt fint ut hela vägen.
Pascia' Lest fick fritt mitt på upploppet och sköt till vasst som tvåa medan Univers de Pan fick nöja sig med tredjeplatsen på 1.10,1a/1.609 meter.
Seduisant Fouteau fick fritt från tredje inner vid upploppets början och sköt till riktigt vasst. Det var nära att han snuvade Univers de Pan på tredjeplatsen. Beckman blev femma på 1.10,5 medan svenskfödda Vincennes slutade oplacerad efter en löpning i femte ytter.    

Förstapriset var 45.000 euro och totalt har Aladin d'Ecajeul tjänat 902.340 euro.
Aladin d'Ecajeul (e. Quaker Jet – Nancy d'Ecajeul), som tränas av Sebastien Guarato, gjorde sin första start på sprinterdistans. Den femårige hingsten vann som treåring grupp I-loppet Criterium des 3 Ans och grupp II-loppen Prix Paul Karle och Prix Abel Bassigny. Som fyraåring segrade han i grupp I-loppet Prix de Selection och i grupp II-loppen Prix Gaston Brunet, Prix Marcel Laurent och Prix Octabe Douesnel samt blev tvåa i grupp I-loppet Criterium des 4 Ans bakom Akim du Cap Vert. I vintras var Aladin d'Ecajeul favoritspelad i Criterium Contintental som Tumble Dust vann.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS