Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alaska starkast till slut

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Örjan Kihlström och Power. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Under tisdagskvällen avgjordes uttagningsloppen till Svenskt Trav-Oaks – så kördes loppen.

Publicerad:

Svenskt Trav-Oaks försök 1:
Det första uttagningsloppet till Svenskt Trav-Oaks blev minst sagt händelserikt. Björn Goop körde till ledningen efter ett drygt halvvarv med egentränade Luna Brodda. Ekipaget öppnade första varvet efter 1.13,0 och försökte sedan att rycka undan genom slutsvängen. Krafterna tröt dock över upploppet och i stället gick segern till Daniel Redén-tränade Alaska Kronos (e. Trixton). Alaska Kronos har inlett karriären lovande och det här var hennes tredje seger i den sjunde starten. Hon kom i mål på 1.13,3a/2140 meter och vann närmast före Mellby Harissa som därmed också kvalificerade sig för final.
– Det är en jättespännande kväll både för kuskar, tränre och åskådare. Det betyder väldigt mycket att vara med i de här loppen. Alaska Kronos gjorde det väldigt fint. Hon fick en fin resa. Det är en bra häst som har inlett karriären på fint sätt, sade Örjan Kihlström.

Vidare till final:
Alaska Kronos – Daniel Redén
Mellby Harissa – Robert Bergh

Svenskt Trav-Oaks försök 2:
Varvet kvar gjorde Örjan Kihlström ett vinstgivande drag. Då lämnade han femte utvändigt mot dödens med Daniel Redén-tränade Diana Zet (e. Hard Livin) – och från den positionen bevakade stoet sedan händelserna. Ledande Osoma öppnade första varvet efter 1.14,9, men hade ingenting att sätta emot över upploppet. Diana Zet stack undan enkelt den sista biten, till karriärens fjärde seger, och kom i mål på 1.13,4a/2140 meter. Där bakom fick Gina Mearas luckan från rygg på ledaren och tog hand om den andra finalplatsen på säkert vis.

Diana Zet är undan Marsia L.B. som även lämnat In Toto Sund som sprungit in närmare fem miljoner kronor.
– Hon fick göra jobbet själv idag och hon gjorde det jättebra. Det gick ganska sakta när jag valde att gå fram. Hon har gjort det bra hittills under karriären och är allround, sade Örjan Kihlström.

Vidare till final:
Diana Zet – Daniel Redén
Gina Mearas – Johan Untersteiner

Svenskt Trav-Oaks försök 3:
Det tredje uttagningsloppet till Svenskt Trav-Oaks blev minst sagt händelserikt. Jorma Kontio fick chansen bakom Stefan Melander-tränade Ganga Bae (e. Muscle Hill) och det var till sist  Stall Courants häst som var starkast över upploppet.
– Hon har gjort bra lopp flera gånger. Man behöver tur från det här läget. Hon har visat enorm löpskalle. Oaks är ett av de finaste loppen och det känns kanon att få med henne där, sade Anders Ström.

Jorma Kontio körde hästen för tredje gången – och det slutade med tredje segern.
– Det är en jättefin häst. Jag hade en bra känsla över upploppet, sade Jorma Kontio.

Ganga Bae vann på 1.13,6a/2140 meter och vann närmast före Thomas Lönn-tränade Heavenly May och Tomas Pettersson.

Vidare till final:
Ganga Bae – Stefan Melander
Heavenly May – Thomas Lönn

Svenskt Trav-Oaks försök 4:
Jim Oscarsson kastade loss ordentligt med Dontlooseallmoney (e. Bold Eagle) i ingången av sista sväng. Från femte ytter svepte stoet fältet och vann till sist säkert. Dontlooseallmoney har en stark säsong bakom sig och det här var årets fjärde seger. Segertiden för Jim Oscarssons häst blev 1.14,5a/2140 meter och segern togs närmast före Kentin Day som fick invändig lucka över upploppet och sköt till starkt.
– Hon blir bättre hela tiden. Hon hade en dipp och så har jag kört snällt med henne, men jag tycker att hon tillhör en av de bättre. Jag tycker inte att hon är så tokig. Det blev bra med rejäl körning från start. Jag backade ned och satt nöjd där bak. Vi fick tyvärr en lite dålig rygg och fick gå på lite för tidigt, men hon var bra nog för att vinna. Vi har siktat länge på det här loppet, sade Jim Oscarsson.

Vidare till final:
Dontlooseallmoney – Jim Oscarsson
Kentin Day – Claes Sjöström

Svenskt Trav-Oaks försök 5:
Mattias Djuse och Zolly fick bestämma i, för klassen, behagligt tempo. Men stoet hade trots det ingenting att sätta emot när Björn Goop sände fram först utvändigt genom sista sväng med egentränade No Limit Queen (e. Trixton). Stoet kopplade greppet om loppet i ingången på upploppet och höll sedan förtjänstfullt ifrån sig Golden Girl D.T. den sista biten. No Limit Queen tog karriärens tredje seger i den sjunde starten när hon kom i mål på 1.14,6a/2140 meter.
– Hon är duktig och trivs jättebra på Solvalla. Hon har gått med skor mestadels, men denna gång gick hon barfota bak. Hon är under utveckling och blir hela tiden starkare och mer mogen. Det gick rätt så sakta under vägen, men hon lyckades avgöra på speed, sade Björn Goop.

Vidare till final:
No Limit Queen – Björn Goop
Golden Girl D.T. – Mats Rånlund

Svenskt Trav-Oaks försök 6:
Den tredje hästen från Daniel Redén att bli klar för Svenskt Trav-Oaks blev Award Kronos (e. Father Patrick). Hästen satt i ledningen per omgående tillsammans med Örjan Kihlström i sulkyn och efter att ha öppnat första kilometern på 1.16,3 gick hästen undan säkert till slut och vann på 1.14,7a/2140 meter. Award Kronos tog sin fjärde seger i karriärens sjunde start när hon kom i mål närmast före Peter Untersteiners Mad Princess som stod för en pigg avslutning.
– Redéns hästar har gått jättebra. Award Kronos gjorde det bra idag tycker jag. Det kom en häst och utmanade på upploppet och det stod och vägde, men det räckte i alla fall. Nu får jag prata ihop mig med Daniel kring vem som ska köra vilken häst, sade Örjan Kihlström.

Vidare till final:
Award Kronos – Daniel Redén
Mad Princess – Peter Untersteiner

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS