Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Aldrig varit med om sånt här – inte hästen heller"

Foto: Stig Lindmark
Christine Larssons Lucifer Lane synades på Solvalla på torsdagen. Foto: Stig Lindmark

Nio travhingstar var anmälda till avelsvärdering på Solvalla på torsdagen. Under förmiddagen har samtliga besiktats av avelsnämndens Håkan Persson (ordförande), Stefan Johansson och Torsten Forssell samt veterinärerna Henrik Magnusson och Gunnar Rangul.

Publicerad:

Varje hingst genomgick en grundlig exteriör- och veterinärbesiktning under en halvtimme. Det mättes både på längden och höjden och i omkrets. Det klämdes och kändes över hela hästen. De allra flesta hade inget emot besiktningen utan stod blickstilla.
– Det var jättenervöst, jag har ju aldrig varit med om något sånt här. Inte hästen heller för den delen och man visste ju inte riktigt hur han skulle agera även om han alltid är snäll hemma. Men han var ju helt cool, vilket kändes väldigt bra, sade Christine Larsson, som är både ägare och uppfödare till Lucifer Lane.

Fyraårige Lucifer Lane hade ett fantastiskt debutår i fjol med tio segrar på 17 starter och 1,8 miljoner kronor intjänat. Största segern kom i Breeders Crown-finalen för treåringar i Eskilstuna.

Anmärkningsvärt är att hela tre hingstar har S.J.’s Caviar som pappa, varav två är svenskregistrerade. Nämnden sammanträder nu och senare på eftermiddagen kommer dess omdömen.

FAKTA

Hingstarna som visades

Han Hered (Infinitif – Donna G.T. – Dungeness).
Snowstorm Hanover (Muscle Massive – Snow Angel Hanover – Andover Hall).
Diamanten (Adrian Chip–Iata Käll–Ata Star L).
Global Welcome (S.J.’s Caviar–Share The Promise–Yankee Glide).
Perfect Spirit (Andover Hall–Good Common Cents–Kadabra).
Lucifer Lane (Infinitif–Montreal Lane–Lindy Lane) 
Executive Caviar (S.J.’s Caviar–La Belle Lady–Conway Hall).
Centurion ATM (S.J.’s Caviar–Ens Tag Session–Tagliabue).
Indigious (Prodigious–Indication–Super Arnie).
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS