Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alla vinnarna på Hästgalan

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Hästgalan 2018 är över – här är alla vinnarna.

Publicerad:

Med hela 80,3 procent av rösterna blev Emilia Leo Årets komet 2018. Förutom en dubbelseger på V75 har Leo under 2018 vunnit både Travrondens Guldklocka och Monté-SM för kallblod. 
– Det har varit fantastiskt. Jag har fått jättefina chanser och jag har kunnat förvalta dem flera gånger i alla fall. Det är jag jättetacksam för, sade Leo i segerintervjun. 

Ännu större segermarginal blev det för Timo Nurmos-tränade Readly Express i kategorin Årets äldre. Med hela 98,5 procent av rösterna tog han en överlägsen seger. Ägaren Rolf Andersson fanns på plats för att ta emot priset. 
– Undra vilka som röstade emot, sade Andersson och skrattade under segerintervjun. 
Jämnare blev det när Readly Express tog hem Årets häst. Mer om det går att läsa här. 

Björn Goop fick över hälften av rösterna när han blev Årets kusk. Läs mer här. 

Conrads Rödluva tog för sig rejält på Hästgalan. Först prisades hon som årets treåring med hela 73,3 procent av rösterna och strax därpå blev hon också Årets sto. Daniel Redéns fyraåring vann både Svenskt Trav-oaks och Breeders Crown under fjolåret. Conrads Rödluvas skötare Isabell Eriksson tog också emot Stig H:s skötarstipendium tillsammans med Jenny Engfors. Sedan var det dags för tränaren själv att ta emot pris, som just Årets tränare. Men 60,3 procent av rösterna tog Daniel Redén hem det priset. Mer om det här. 

Who’s Who tog hem Årets fyraåring med stor marginal. Pasi Aikos häst vann bland annat Svenskt Travderby under fjolåret och när rösterna hade räknats hade 63,1 procent valt att ge Maharajah-sonen sin röst. Det var en stor seger även för tränaren.
– Det är mycket känslor när det gäller honom. Det räcker att man kollar på bilderna från derbyt… Ibland vissa söndagar sätter man på filmen och gråter en skvätt, sade Pasi Aikio under segerintervjun.

Strax därpå fick Nicklas Westerholm ta emot Jim Fricks pris – och dessutom ta emot priset för Årets komet 2017, som han inte kunde ta emot på galan i fjol. 

Sten O Janssons Belker tog en överlägsen seger i kategorin Årets tvååring. Efter en segerrik debutsäsong krönte han sin plats på tronen med en seger i Svensk Uppfödningslöpning. När rösterna hade räknats var det 76,3 procent som hade röstat på Belker.

På kallblodssidan var det Månprinsen A.M. som prisades som Årets kallblod. Gunnar Melander var lite tagen när han tog emot priset.
– Det är nästan så att jag blir rörd. Att år in och år ut kunna vara på topp – det är en fantastisk häst som alltid är pigg och glad. Jag tar honom alltid sist när jag ska träna, för då är man ju glad ända fram till nästa dag, sade Melander på scen.

Helena Burman fick ta emot Helen Ann Johanssons pris efter ett succéår med A Sweet Dance och The Bucket List F.

Dessförinnan hade Bergsåkers travbana fått ta emot Svensk Travsports montépris för satsningen på en tävlingsdag med endast montélopp. Årets uppfödarbragd gick till Thomas Johansson och Gösta Samuelsson som har fått upp två av kvällens nominerade hästar, Bythebook och Betting Gangster. 
 

Kvällens vinnare 

Årets häst: Readly Express – 46,3 procent av rösterna.
Årets kusk: Björn Goop – 54,2 procent.
Helen Ann Johanssons pris: Helena Burman.
Årets tränare: Daniel Redén – 60,6 procent.
Årets äldre: Readly Express – 98,5. 
Årets komet: Emilia Leo – 80,3 procent.
Årets sto: Conrads Rödluva (Daniel Redén) – 50,4 procent.
Årets fyraåring: Who's Who (Pasi Aikio) – 63,1 procent.
Årets treåring: Conrads Rödluva (Daniel Redén) – 73,3 procent. 
Årets kallblod: Månprinsen A.M. (Gunnar Melander) – 58,8 procent.
Årets tvååring: Belker (Sten O Jansson) – 76,3 procent. 
Stig H:s skötarstipendium: Isabell Eriksson och Jenny Engfors.
Jim Fricks pris: Nicklas Westerholm.
Årets uppfödarbragd: Thomas Johansson och Gösta Samuelsson. 
Svensk Travsports montépris: Bergsåkers travbana.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.