Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Allvarlig olycka i Åmål

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

Tömmen gick av för Peter Strömberg bakom Pepper Hall i det sjunde loppet på Åmålstravet. I samband med att Strömberg slängde sig ur sulkyn befarar man att han brutit armen och han kommer att föras till sjukhus.

Publicerad:

Det var i startögonblicket av det sjunde loppet på Åmåls travbana som tömmen gick av för Peter Strömberg bakom den åttaårige valacken Pepper Hall. I samband med att tömmen gick av föll Peter Strömberg i marken och man befarar att han brutit armen.
– Jag har pratat med måldomarnämnden och tömmen har gått av, men vi vet inte om orsaken till det ännu. Peter for i backen och hans arm är väldigt svullen, säger Åmåltravets ordförande Jörgen Wiman.

Han fortsätter:
– Vi har tittat på filmen i efterhand och det är ingen häst som trampar på honom utan han åkte i banan och landade väldigt olyckligt. Nu åker han med till sjukhuset för att kollas upp ytterligare.

Pepper Hall klarade sig väl. Hästen vände efter 600 meter för att springa mot utgången där han kunde fångas in.

Tävlingarna blev försenade i knappt en timme.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.