Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alone mot kulltoppen?

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Pasi Aikio-tränade fyraåringen Alone imponerade stort för Örjan Kihlström. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Pasi Aikio har inte bara Who's Who i stallet, utan Alone är en fyraåring som har kapacitet att slåss ganska högt upp i sin årgång.

Publicerad:

I kväll imponerade Alone (e. Maharajah) stort då han på Solvalla efter en tuff resa fram utvändigt ledaren ändå vann V86-4 med lite sparat för Örjan Kihlström. Segertiden blev så vass som 1.11,5a/1640 meter.
– Han var jättefin och fick jobba en hel del för att komma fram i dödens. Det är klart att man inte känner sig säker då. Han är lite stegig av sig, så jag körde på säkerhet sista biten och Alone hade lite sparat, sade Kihlström.

Johan Untersteiner tog andra segern med fyraårige Sandsjöns Enzo (e. Brioni) trots dödspositionen i V86-inledningen på Jägersro.
– Jag hade känslan att hästen skulle fungera bra över kort distans och jag hade tidigt koll på ledaren. Han kanske inte kommer att räcka mot de allra bästa i kullen i år, men blir säkert nyttig inom V75, sade Johan Untersteiner.
Segertiden stannade vid 1.12,4a/1640 meter. Johan blev enda dubbelsegraren inom V86-spelet eftersom han även vann ett långlopp (V86-7) från spets med Crown Prince W.W. (e. Prince L.). Fyraåringen såg slagen ut i omgångar, men visade bra löpskalle och lyckades hålla undan knappt till femte segern i elfte starten.

Carlos Söderström åkte upp till Stockholm med sexåriga stoet J.J. (e. Jocose) och vann ett stolopp över lång distans (V86-2) i utklassningsstil. Segerreceptet var spets och slut och jämnt 1.14-tempo.
– J.J. är i bra slag just nu, jag behövde inte ens rycka tussarna. Vi flyttade till Robert Berghs gård i november och vinterträningen i hans nya backe har flyttat fram hästen ordentligt, berättade Söderström, som kunde notera segertiden till 1.13,7a/2640 meter.

Marc Elias förlorade spetsstriden i lärlingsloppet för ston (V86-3) bakom tyska femåringsstoet Alegra B. (Andover Hall), men vann ändå loppet. Detta från dödens och trots 1.11,6 första varvet.
– I dag visade hästen att hon är tillbaka i bra form igen efter sin benskada. Jag ville egentligen inte ha dödens, men samtidigt inte heller öppna allt för hårt i inledningen. Nu blev det utvändigt ledaren ändå, men det löste hästen på bra sätt, sade Marc Elias.
Segertiden skrevs till 1.12,2a/1640 meter.

En lugn dödens var segermelodin för Jörgen Sjunnesson med danske sjuåringen Alonso Caesar (e. Great Challenger) i V86-5. Den sistnämnde mötte väldigt lämpligt motstånd och kunde då ta första årssegern på enkla 1.15,4/2160 meter.

Marcus Lindgren var klart nöjd med att fyraårige Captain Simcoe (e. Classic Photo) fick ta första segern på länge (V86-6). Per Lennartsson spårade från start till mål.
– Det här är en riktig lymmel som behövt en hel del uppfostran. Han har också haft en väldig otur och jag har tyckt synd om ägarna, berättade Marcus Lindgren.

Claes Sjöström fick avsluta den ovanligt favoritbetonade V86-omgången med New Steel (e. Going Kronos). Den här utpräglade spetshästen vann nu från tredje par utvändigt i ett överpacat lopp.
– Det blev hög fart hela vägen, något som hästen gillar men oftast får försöka ordna själv, kommenterade Sjöström, som kunde notera segertiden till 1.11,6a/1640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS