Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alséns hedershäst tillbaka som segrare efter sjukdom

Foto: ALN/Micke Gustafsson
Arkivbild. Foto: ALN/Micke Gustafsson

RÄTTVIK. Bildskön och kapabel, men också förföljd av sjukdom. I Rättvik tog Olle Alséns hedershäst, Järvsö Elviz, sitt livs fjortonde seger.
– Hästen ligger mig varmt om hjärtat och jag är oerhört tacksam, sade Olle Alsén.

Publicerad:

Med ett lopp i kroppen efter drygt tre månaders sjukdomsrelaterad tävlingsfrånvaro var Järvsö Elviz (e. Järvsöfaks) segermogen och det var en nöjd Olle Alsén som körde åttaåringen till vinst på 1.27,2/2.160 meter trots rejäl markförlust 1.500 meter från mål.
– Jag körde upp i vagn efter 600 meter och normalt ska man inte kunna vinna efter en sådan galopp. Hästen drogs med inflammation i lungsäckarna och stod på medicin december, januari och halva februari. Självklart gläds jag åt den här framgången. Samtidigt törs jag inte tänka på framtiden utan vi får ta en dag i taget, sade Olle Alsén som dessutom spetsvann med M.R.Hungry Eyes på 1.16,1/2.140 meter.
– Även om vi fick fuska bort ett varv i ledningen var det starkt gjort av M.R.Hungry Eyes att stå emot en så pass bra häst som Catch The Cash över upploppet, sade Alsén.

Hans R Strömberg tog en tränardubbel med Ontrack He's Black (e. Orlando Vici), för dagen körd av Kaj Widell, och Hot Lady Andover (e. Andover Hall) där den förstnämnde vann på 1.17,3/2.140 meter via ett avslutande 1.16-varv från ledningen, medan Hot Lady Andorraner levererade ett starkt slutvarv i spåren från sjätte ytter. Segertiden blev 1.16,2a/2.140 meter. I sulkyn satt Patrik Fernlund. 
– Vi fick inga ryggar att gå i och istället valde jag att lägga i turbon och sikta mot ledningen innan slutkurvan, sade Patrik Fernlund.

Även Nicklas Westerholm var i segertagen och lade beslag på en prydlig dubbel. Först i Westerholms duo var amatörtränade Flying Postman (e. Quevert) som vann ett tempostark lopp på 1.14,6a/1.640 meter efter resa i andra ytter. Seger nummer två togs med egentränade Tequila Arette (e. Caramba Hall) via en rejäl långspurt i spåren. Segertiden blev 1.17,6/2.160 meter. 
– Tequila Arette vann med lite krafter sparade. Hästen besitter god kapacitet för klassen och förmår hon springa på sig lite mer pengar får hon nog prova lyckan i något större lopp framöver, sade Nicklas Westerholm.

Johanna K Karlsson-tränade Kiboshi (e. Tschagga) ställdes inför en överkomlig uppgift och från ledningen vann stoet problemfritt på 1.16,5/2.140 meter. I sulkyn satt Elias Strandberg. 
– Hästen har mognat en hel del på sistone och jag vågade chansa lite i starten. Sedan var det bara att köra, sade Elias Strandberg. 

Emila Leo red amatörtränade French Me (e. Orlando Vici) förtjänstfullt till vinst på 1.16,1/2.140 meter.
– Hästen blev störd senast jag red honom och jag hade goda förhoppningar inför dagens lopp. Vi blev över från start och tvingades backa. Sedan fick French Me gå tidigt, men han kändes stark och redde ut det hela, sade Emilia Leo. 

Vallby Marina (e. Aldermarin) och Jenny A Björk spårade ett galoppfyllt lopp för kallblodiga hästar i låg klass från start till mål. Segertiden blev 1.34,9/1.640 meter. Hästen är ägd och tränad av Jan-Olov Strid i Falun. 

Fonrouqe Zon (e. Love You) vann säkert efter en fläckfri kuskinsats signerad Thomas Lönn. 

Lira nästa gång: Hibo Bork lade beslag på ett mersmakande andrapris efter att ha galopperat varvet från mål. 

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS