Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åmål var först ut

Foto: Privat
Cirka 50 travintresserade samlades vid det första Pegasus-mötet i Åmål. Foto: Privat

Pegasus 2020 är igång. Första gruppen som diskuterade ”travsportens önskvärda läge” samlades i Åmål under onsdagskvällen.

Publicerad:

Åmåls travbanechef Iia Abenius var förstås med och har nästan bara positiva vokabulär att förmedla angående ”framtidsmötet”.
– För det första var det en bra mix av deltagare; allt från proffstränare till tjänstemän, hästskötare och travskoleungdomar. Jag var nöjd med att 50-talet fanns på plats, men hade kanske önskat några fler från Färjestad och Årjäng.

Hur genomfördes själva arbetet under kvällen?
– Deltagarna delades in i sexmannagrupper och alla fick jobba med samma frågor. Det handlade om teman som livsstil, tävling och travbana. Sedan fanns flera underrubriker under respektive teman. Vi höll på under tre timmar och avslutade med en gemensam redovisning. Dialogdukar användes, där det viktigaste skrevs upp och sedan samlades in. Till slut fanns det tre-fyra nyckelord/rubriker under varje tema, som vi alla kunde enas om.

Två saker var förbjudna under kvällen...
– Ja, vi fick inte säga nej och inte heller att det inte skulle gå. Bara det var förstås en stor utmaning, påpekar Iia, som lämnade mötet med positiva vibbar.
– Även om vi nu höll till i Åmål så gäller det att höja blicken och se till travsporten i stort i vårt land när man går igenom frågeställningarna; det tror jag är väldigt viktigt. Vi hann både med fika och middag, vilket också gjorde att det blev lite mera avslappnad stämning. Så jag kan inte vara annat än nöjd.

Pegasus 2020 travar framöver vidare mot nya platser, nämligen: Axevalla (13 april), Kalmar (25 april), Solvalla (28 april), Jägersro (2 maj), Åby (3 maj), Örebro (10 maj), Bollnäs (11 maj), Romme (12 maj), Bergsåker (16 maj), Umåker (17 maj) och Skellefteå (18 maj).
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS