Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Amatörerna dominerade

Det var lite av amatörernas lunch i Årjäng och hela fem segrar gick till denna strävsamma tränarkår. 

Publicerad:

Färjestadsamatören Bengt Oltorp har tagit fram många fina hästar och en ny på gång är Enzo Am (e. Scarlet Knight). Fyraåringen fick tåga på utsidan betrodde Notation men det bekom honom inte det minsta då han stack undan sista biten och rekordsänkte rejält till 1.12,8a/1640 meter.
– Det är jätteroligt att han fungerar vilket inte varit fallet fullt ut tidigare. 500 meter kvar kändes det bra och vi hade koll på ledaren, sade Per Nilsson.

Per Nilsson igen och nu med Livi More Money (e. Dream Vacation) som ägs och tränas av Åmålsamatören Mats Karlsson. Nilsson blåste till ledningen efter en bit och därifrån var aldrig fyraåringen i förlustfara även om Dolorosa Am var tapper från utsidan.
– Han är inte helt enkel att resa med  och vi har bara startat honom på banorna runt omkring hemmavid, sade tränaren Mats Karlsson som också äger.

Rommes Susanne Richter äger och tränar Visitor (e. From Above) som kördes till seger av Norges framtidslöfte Ole Johan Östre. Fyraåringen fick ett bra lopp i andra utvändigt och på sista långsidan klev han fram till Unit Brodde för att över upploppet koppla ett säkert grepp.
– Jag visste att det var en bra häst och har tittat lite i lopparkivet på hans tidigare starter. Han kändes stark och fin och avgjorde duktigt sista biten, sade Ole Johan Östre.

J.S. Apollo (e. The Bad Boy) är en häst med fin styrka vilket han med eftertryck visade även denna gång. Från sitt dåliga läge tog Jan Silvén ett initiativ och kom fram till ledaren Rambo Rivner efter 800 meter. Vid ingången av sista sväng tog sexåringen över och höll sedan övriga ifrån sig på 1.13,4a/2140 meter och ett kvitto på att Färjestadsamatören Jan Spelling skött träningen på bästa sätt.
– Han var lite trög första varvet men sedan tog han i rejält och höll farten bra, sade Jan Silvén som också är en duktig amatörkusk.

Inledde V65-dagen och lunchtravet i Årjäng gjorde rutinerade kallblodet och 13-åringen Flex (e. Järvsöfaks) som tränas av Rättviks Nathalie Blom och kördes till seger av hennes sambo Paw Mahony.

Loppet stod helt mellan två hästar där Torpa Nicklas tog över varvet kvar och hade i sin rygg Flex. Inne på upploppet var SM-trean starkast och vann klart sista biten på 1.22,8/2180 meter.

Norske Jan Kristian Waaler som tränat fram många duktiga hästar hade Tiger Man E.P. (e. Muscle Massive) som stor favorit inom V65-ramen. Hästen fick gå den tunga vägen på utsidan ledaren men kunde ändå avgöra trots att Miami Pellini var mycket närgången hela upploppet ner.
– Jag blev faktiskt lite förvånad då jag trodde  att han skulle vara snabbare från start. Nu fick vi köra fram på utsidan ledaren och det gick ju bra även om Peter Ådefors häst Miami Pellini var förbi oss mitt på upploppet, sade Dagfinn Aarum.

I övrigt noterades följande:
Debuterande Global Wonderful (e. Ynakee Glide) avlade sin maiden då han spurtade till seger för Peter Ådefors.

Att Ole Johan Östre tog sin andra seger då han styrde in egentränade kallblodet Löv Teddy före stallkamraten Kaffelars.

Avslutade dagen gjorde Mikael J Andersson med Färjestadsamatören Anders Perssons fyraåriga sto Kristine Lilly som i sin åttonde start tog karriärens första seger.

Fredagens vinnare i Årjäng:
Lopp 1: Flex (e. Järvsöfaks) – Nathalie Blom Paw Mahony (Nathalie Blom)
Lopp 2: Tiger Man E.P.(e. Muscle Massive) – Dagfinn Aarum (Jan Kristian Waaler)
Lopp 3: Enzo AM (e. Scarlet Knight ) –  Per Nilsson (Bengt Oltorp)
Lopp 4: Livi More Money (e. Dream Vacation) – Per Nilsson (Mats Karlsson)
Lopp 5: Visitor (e. From Above ) – Ole Johan Östre (Susanne Richter)
Lopp 6: J.S. Apollo (e. The Bad Boy) – Jan Silvén (Jan Spelling)
Lopp 7: Global Wonderful (e. Ynakee Glide) – Peter Ådefors (Magnus Jakobsson)
Lopp 8: Löv Teddy (e.Dotterud Teddy) – Ole Johan Östre (Ole Johan Östre)
Lopp 9: Kristine Lilly (e. Andover Andover) - Mikael J Andersson (Anders Persson)

Lira nästa gång: Unit Brodde (5) höll strålande i ledningen där tempot var högt uppskruvat och ingen skam att få ge vika för en bra avslutande Visitor.

– Björn Martinsson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS