Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ambitioner att köra till ledningen"

Foto: HANOLD/ALN
Från Norge kommer Attorney Hanover och gästar Arvika ikväll då han startar i V64-5. Foto: HANOLD/ALN

Erik Killingmo gästar Arvikas V64-tävlingar ikväll och det gör han med ett intressant bud i form av Attorney Hanover.

Publicerad:

Attorney Hanover (V64-5) har gjort två starter efter ett tävlingsuppehåll på ett och ett halvt år. I comebacken på Momarken travbana i mitten på juni blev det seger.
– Då tog jag en lugn start och vi hamnade sist. Sedan spurtade han förbi alla över upploppet och det var en riktigt vass avslutning, säger Erik Killingmo.

Gången efter blev det full laddning mot tät och den startsnabbe nioåringen tog också ledningen. Däremot fick han nöja sig med en tredjeplats då Photo va Bene vann loppet före Special Envoy.

– Det var nygrusad bana på Bjerke den dagen och innerspåret var tungsprunget. Det var ingen häst som vann från ledningen den dagen. Min häst var med i tuff öppning och med tanke på förutsättningarna så tycker jag han gjorde ett fantastiskt lopp. Hästen har tränat på bra efteråt och har tagit det loppet fint. Då han är rask ut har jag ambitioner att köra till ledningen och det är också bästa positionen i Arvika. Visst, vi har spår en bit ut bakom vingen, men det är klart bättre än att ha de innersta spåren då man från spåren längst in inte har någon bra fart när starten går. Det blir skor som på sistone, säger Erik Killingmo.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.