Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ändringar i breddloppen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Magnus A Djuse är en av cirka 100 kuskar som nästa år inte längre får köra breddlopp. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Från och med 1 januari ändras reglerna när det gäller vilka kuskar som får köra breddlopp.

Publicerad:

För kuskar som varit 25 år och äldre har det tidigare krävts att de kört högst 150 lopp året före. Däremot har det varit fritt fram för alla under 25 år, oberoende hur många lopp man kört. Exempelvis har det inneburit att jättelöften som bröderna Magnus och Mats Djuse fått väldigt många uppsittningar och även vunnit mycket i breddloppen.

Nu går dock Svensk Travsport ut med nya regler från årsskiftet. Ingen som kört mer än 150 lopp kommer att få vara med i breddlopp året efter.
–  Vi vill tydliggöra gränsdragningen för vilka som får köra breddlopp. Det här är också ett önskemål som kommit från våra basföreningar under året, säger ST:s sportchef Petter Johansson på ST:s hemsida.

Enligt Johansson är det cirka 100 kuskar/ryttare av sammanlagt 1700 tävlande som blir utestängda från breddloppen.
– Man ska se den här ändringen som en del i en helhet, där möjligheterna att tävla ökar för såväl ungdomar som för bredden. Ungdomar (det vill säga kuskar upp till 25 år) som kör fler än 150-lopp per år kommer att få fler möjligheter att köra lopp från och med 2020 i och med det nya licenssystemet. Till exempel Wången Cup, men även en hel del andra rena ungdomslopp som gynnar alla under 25 år, säger Petter Johansson.

Läs hela artikeln på ST:s hemsida här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS