Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Annorlunda uppladdning för stjärnan inför debuten

Foto: MARIA HOLMÉN
Daniel Redén har lagt upp träningen annorlunda inför Delicious U.S. årsdebut. Foto: MARIA HOLMÉN

De sista jobben är körda. Nu väntar bara lugna dagar i hagen för Delicious U.S. fram till den spännande årsdebuten.
– Jag vill bara se att hon fungerar som hon ska, säger Solvallatränaren.  

Publicerad:

På fredags, strax efter klockan 20, riktas trav-Sveriges blickar mot Borlänge och Rommetravet. En av Sveriges och ett av Europas, kanske världens, bästa ston gör då årsdebut efter en vinter i Paris. Åttaåriga Delicious U.S. har gått sina sista jobb och Daniel Redén kan nu bara räkna ner dagarna. 
– Hon gick 1.24,5/2 000 meter i fredags och fick fyra lätta intervaller i dag (måndag). Allt har känts som det ska och Delicious U.S. ser fin ut. Träningsmässigt har jag lagt upp det lite annorlunda för hennes del och har inte kört tufft med henne inför. På fredag vill jag bara att hon fungerar som jag hoppas och sedan får vi ta den fortsatta matchningen efteråt, säger han. 
Delicious U.S, som inte startat sedan den 24 september ifjol, går ut i ett snabblopp över 2.140 meter bilstart. Bland de namnkunniga konkurrenterna kan nämnas Kadett C.D. och Fire To The Rain.
Örjan Kihlström kör som vanligt Daniel Redéns speediga lilla sto.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS