Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Antonio Tabac fällde allt

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Efter en perfekt resa i andra utvändigt kunde Stig H Johansson-tränade Antonio Tabac enkelt koppla grepp över upploppet. 

Publicerad:

Torbjörn Jansson serverade Stig H Johansson-tränade Antonio Tabac (e. Crazed) efter perfekt lopp i rygg på Ninepoints Ariel. Hästen profilerade på det höga tempot bland täthästarna och kunde enkelt koppla grepp över upploppet.
– Hästen öppnade jättebra, men vi kom inte till spets. Sedan fick vi en perfekt rygg. Det kändes bra i sista sväng, men när vi gått förbi med en halv längd slutade han att ta i, men han höll avståndet, säger Torbjörn Jansson.

Ledningen hela vägen blev melodin för Niclas Torstemo-tränade Valnes Felicia (e. Sam Bourbon). Stallet ryckte skorna på hästen för första gången och Jan-Olov Åberg satt tidigt i spets med sin uppsittning. Efter att ha öppnat varvet på 1.16,9 kom ekipaget sedan i mål på 1.15,6a/1.640 meter och segern kändes aldrig hotad.

Blås Undan och Emilia Leo ryckte undan halvvarvet från mål. Ekipaget kunde dock inte skaka av sig Närbyjänta (e. Järvsöfaks) och Jennifer Persson som närmade sig steg för steg över upploppet och som till sist kopplade grepp om händelserna i god tid före mål och de kom i mål på 1.26,8/2.180 meter. Kretsen kring Närbyjänta har väntat länge på att sin häst ska vara först över linjen, den senaste segern kom i maj 2014.
– Hon blev väldigt pigg över loppet, men hon gick ett riktigt bra slutvarv och all heder åt hästen, säger Jennifer Persson.

Ponce de Leon (e. Rocklyn) ordnade Jörgen Westholms 1000:e seger som kusk. Ekipaget kördes distinkt till spets och stannade sedan där hela vägen in i mål. Mellby Diamant försökte utmana över upploppet, men var aldrig nära att gå i närkamp.
– Sista halvvarvet hade jag en väldigt skön resa in i mål. Hästen hade mycket krafter kvar, säger Jörgen Westholm.

Tempot framme täten blev för högt för Optimum Dragonfly och det gynnade köhästarna. Starkast var Raclette (e. Gift Kronos) och Jennifer Tillman. Det fyraåriga stoet tog karriärens första seger i karriärens 18:e start.
– Vi fick ett bra lopp och fick bra ryggar. Vi sparade lite krafter senast och var väldigt fint och var även fin över mållinjen, säger Jennifer Tillman.

Dust Collector galopperade i starten, i stället var det Västerbo Pay Me (e. Kiss Francais) som tog hand om kommandot. Körande Madelene Johansson höll ett högt tempo i spets och öppnade varvet efter 1.12,3. Trots startgaloppen fanns Dust Collector med i fältet och hästen närmade sig också steg för steg över upploppet, han hann dock aldrig fram till Västerbo Pay Me som höll undan från ledningen.
– Han var grymt bra. Jag vet om att det är en fin häst och han var väldigt laddad i värmningen den gången. Det blev tufft tempo, men hästen är stark, säger Madelen Johansson.

Leif Witasps Prototype Hanover (e. Andover Hall) debuterade på bästa sätt med att vinna på ett enkelt sätt med sin tränare i vagnen. Torbjörn Jansson fick chansen bakom Ingemar Söderberg-tränade Klack Leya (e. Klack Jo) och det blev seger direkt. Karriärens första seger i den åttonde starten tog Pekka Korpi-tränade Tex Hörsta (e. Text Me). Rauno Pöllänen satt i sulkyn. Torsten Blomqvist och Knutrappa (e. Briskeby Philip) kördes till ledning en bit in i loppet och var sedan överlägsen sina konkurrenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS