Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Är nöjd trots galoppen"

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Who's Who vid segern i Jubileumspokalen. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Det blev galopp i starten för Who's Who. Trots det var Pasi Aikio nöjd – och han hoppas ha sin stjärna i toppform till Prix Tenor de Baune.

Publicerad:

Redan i starten av Prix du Bourbonnais försvann Who's Who och Örjan Kihlström efter galopp. Diskvalifikationen till trots så var Solvallatränaren nöjd med vad hans häst visade innan och efter galoppen.
– Ja, jag är nöjd med honom ändå och det är huvudsaken. Han visade det vi ville se av honom, trots galoppen. Han såg fin och smidig ut och såg ut att ha gått framåt sedan förra starten, säger Pasi Aikio.

Who's Who är normalt travsäker och har inte galopperat i lopp sedan januari 2018. Pasi Aikio förklarar galoppen enligt följande.
– Banan var riktigt smetig första 200, 300 meterna och han fastnade helt enkelt och slog ihop. Med liknande förutsättningar i framtiden får vi se till att ändra lite i balansen.

Det första delmålet för Who's Whos del i Frankrike är Prix Tenor de Baune. Den planen kvarstår fortsatt.
– Det är det loppet som gäller härnäst och jag ser fram emot det. Det ska bli riktigt spännande att se honom där. Han kändes rappare och mer med i matchen inför starten i söndags utan att vara i toppform på något sätt. Planen är att han ska vara det i Prix Tenor de Baune. Han ska vara riktigt bra då, säger Pasi Aikio.

Söndagens Prix du Bourbonnais vanns av Delia du Pommereux närmast före Bold Eagle och Billie de Montfort. Femåringsloppet Prix Tenor de Baune körs på Vincennes söndagen den 22 december över 2700 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS