Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Arazi Boko försvarade titeln

Foto: Lena Emmoth/TR Bild
Arazi Boko på Solvalla tidigare i år. Foto: Lena Emmoth/TR Bild

På lördagskvällen kördes anrika grupp I-löpningen Campionato Europeo i italienska Cesena. För andra året i följd gick segern till Arazi Boko. I fjol besegrade den svenskfödde valacken Deimos Racing i skiljeheat – den här gången ställdes han mot Cokstile.

Publicerad:

Norske derbyvinnaren Cokstile (e. Quite Easy U.S.) vann det första heatet från dödens på 1.12 blankt över 1.660 meter. Då var Arazi Boko (e. Varenne) femma med bricka åtta, men när spåren vändes om blev det ledning från start till mål för honom och Alessandro Gocciadoro via 1.12,0 på 800-metersbanan.

Ekipaget använde sedan samma recept i skiljeheatet. Invändige Arazi Boko höll ut Cokstile från början och vann med säker marginal på 1.11,1. Segern var värd 60.000 euro och kretsen runt tolvåringen erhöll dessutom ytterligare 5.000 euro för placeringarna i föregående heat.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS