Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets första premade kallblod: "Drömmer om Kriteriet"

Foto: Privat
Foto: Privat

Hallå där...
...Caroline Örnfeldt Larsson, 20, som körde premielopp med sitt kallblod Slotts Leffe i onsdags som blev första kallblodet i landet att gå ett godkänt premielopp i år.

Publicerad:

Var det planen det här?
– Nej, vi hade först tänkt att vänta ett tag, Men när jag såg att det var flera hästar anmälda och då tänkte jag att det var lika bra att köra det nu när han kunde få sällskap och dessutom kanske han kommer in i en växtperiod snart, så det är skönt att ha det avklarat.
Berätta om dig – vem är du?
– Jag har kört ponnytrav i tretton år och i fjol köpte jag Slotts Leffe (e. Stjerne Faks) tillsammans med min pojkvän. Till vardags jobbar jag på ICA Kvissleby söder om Sundsvall i spelbutiken, så det är mycket trav! 
Inga föräldrar som lockat in dig i travsportens värld?
– Nja, från början ville pappa köpa en travhäst medan mamma ville ha en ridhäst: de kom inte riktigt överens och köpte en ponny till mig och min syster. På den vägen är det och jag håller till hos Lars-Göran Söderberg där jag fått var med och köra häst. Han har hjälpt mig mycket med Slotts Lasse också. Utöver egna hästen så är jag ungdomsrepresentant i Norrlands Travsällskaps styrelse samt ordförande i ponnyklubben här uppe.
Vad är det som driver dig i det arbetet?
– Att få fram ungdomarna, att rekryteringen fungerar. 
2015 körde du tre lopp men inget mer sedan dess: är det något som är lagt på is?
– Nej, jag tänkte ändra på det nu när jag har Slotts Lasse. Min tanke är att köra honom själv.
Vad gör honom så tidig i utvecklingen och bra?
– Att han är fin i träningen är egentligen en bonus, han är så himla snäll och trevlig att hålla på med, det är så roligt.
Vad är målet med honom framöver?
– För det första att få honom till start, sen drömmer man så klart om Kriteriet även om man vet hur svårt det är att komma dit, men man måste drömma.
Lycka till framöver!
– Tack!

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS