Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets första stallseger för Berg

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Stepping Forever stod för kvällens knall på Axevalla då han spurtade till knapp seger.
– Det var verkligen en efterlängtad seger till stallet, sa Axevallatränaren Fredrik Berg.

Publicerad:

Det var i lopp 7 på Axevalla denna tisdagkväll som årets första stallseger kom för Fredrik Berg. Han körde själv Stepping Forever med bricka sex bakom bilen.

Det blev ett lopp en bra bit ner i kön och det såg näst intill omöjligt att hinna fram då 200 meter återstod.

– Ja, när det var 100 meter kvar så kände jag väl att det kunde bli en andra- eller tredjeplats. Men han fick i en växel till och 50 meter kvar så kände jag att det kanske kunde gå. Den moral han visade ikväll har han aldrig visat tidigare, sa en nöjd Fredrik Berg.

Det var 1 augusti förra året som han drog igång som proffstränare på Axevalla. Det här var tredje segern som proffstränare.

– Att jag drog igång beror mycket på Holger Gustavsson som valt att ha många intressanta unghästar i träning hos mig. Det känns som stallet börjar vara på gång så vi hoppas på fler segrar, framöver, sa Fredrik Berg.

Stefan Söderkvist och Carl Johan Jepson tog två segrar var på Axevalla. Söderkvist styrde först Robert Berghs Nyhet  först över linjen efter ett inledande lopp i dödens. Kunde ta över spets då ledaren galopperade 1300 kvar. Vinsten blev säker på 15,7/2140a. Hann vann också lopp 8 med Anders Svanstedts Viking´s Topline.

Carl Johan Jepson inledde kvällen med att sätta dit Ulf Stenströmers Vapour Trail och fortsatte med vinna med hemmatränaren David Perssons Emmylou. Hon fick ett fint lopp i tredje ytter innan Jepson styrde framåt på sista bortre långsidan. Hon kunde plocka ner favoriten Magic Heart på upploppet efter lite strid.

– Vi fick den effekt vi ville på att hon kunde gå barfota idag. Jag trodde väl att det skulle ebba ut lite då hon fick gå tidigt, men det gjorde det inte, sa en nöjd David Persson.

Tisdagens vinnare på Axevalla:

Lopp 1: Xanthis Europe - Christian Persson (Nils Inge Persson)
Lopp 2: So Bear - Sofia Adolfsson
Lopp 3: Vapour Trail - Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer)
Lopp 4: Nyhet - Stefan Söderkvist (Robert Bergh)
Lopp 5: Emmylou - Carl Johan Jepson (David Persson)
Lopp 6: Unlimit Lavec - Thomas Dalborg (Tomas S Andersson)
Lopp 7: Stepping Forever - Fredrik Berg
Lopp 8: Viking's Topline - Stefan Söderkvist (Anders Svanstedt)
Lopp 9: Elegant Frost - Mikael J Andersson (Niklas Eriksson)

Nästa gång: Barista Oak såg lysande ut i lopp sju. Galopperade bakom hästar påp upploppet med alla krafter kvar. Lyser form.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS