Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets unga förebilder utsedda

Foto: Johan Grundin/ALN
Kevin Oscarsson får ta emot priset som "Årets unga förebild" tillsammans med Hanna Eriksson. Foto: Johan Grundin/ALN

Under elitloppshelgen kommer stipendiet "Årets unga förebild" att delas ut på Solvalla. Årets prisstagare är Lindesbergsamatören Hanna Eriksson och Halmstadlärlingen Kevin Oscarsson som förutom äran får 5.000 kronor vardera för vidare förkovran inom travsporten. 

Publicerad:

Stipendiet instiftades av Svensk Travsport under 2016 för att hylla, lyfta fram och synliggöra unga förebilder, vilka är viktiga för att bredda intresset för travsporten. Det är de aktiva som skickar in förslag på värdiga mottagare och en jury från ST som utser vinnaren. 

I fjol fick Oskar J Andersson priset och i år handlar det om en duo, Lindesbergsamatören Hanna Eriksson och Halmstadlärlingen Kevin Oscarsson
– Det finns väldigt många duktiga ungdomar i vår sport – på tävlingsbanan, i travskolan och i våra föreningar och styrelser. Därför känns det extra bra att stipendiet i år tilldelas två personer som symboliserar många olika delar av den svenska travsporten, säger Lisa Persson, ungdomsansvarig på ST, i ett pressmeddelande.

B-tränaren Hanna Eriksson är född 1994 och har en häst på träningslistan, Clorita Bell. Hon jobbar på Örebro/Linde travskola, startade Fornaboda TV, och är aktiv i ungdomssektionen och adjungerad i Lindetravklubbs styrelse. 
– Det känns förstås jättekul att få utmärkelsen, men jag blev väldigt förvånad först eftersom jag är ganska ny i sporten och ägnar mig dessutom inte åt de delar som kanske syns mest. Det finns många olika sätt att engagera sig på och det känns fantastiskt att nu få veta att det jag gör och bidrar med är uppskattat av andra, säger Hanna Eriksson i pressmeddelandet.

Kevin Oscarsson, född 1995, behöver ingen närmare presentation. Lärlingen hos Stefan Persson hade i fjol sitt bästa år som kusk med närmare fyra miljoner inkört och blev "Årets komet" 2016. Han och Eriksson kommer ta emot priset som årets unga förebild på Elitloppslördagen den 27 maj, och förutom äran handlar det om ett stipendium  på 5.000 kronor vardera för vidare förkovran inom travsporten. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS