Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Art Kjarvald tog ned Alfie

Foto: Micke Gustafsson/TR BILD
Art Kjarvald. Foto: Micke Gustafsson/TR BILD

Andra raka V75-segern var inom räckhåll för Alfie på Bergsåker. Stoet ledde in i sista sväng, men fick till slut ge sig för Art Kjarvald.

Publicerad:

Stig Jarle Röstes häst stod 40 meter bakom Alfie från start, men handikappet visade sig inte vara tillräckligt för dagen. Elvaåringen avgjorde en tät upploppsduell för Ulf Eriksson och tog sin första vinst på rikstoton på två och ett halvt år.

Segern togs på tiden 1.24,7/2.140 meter och var värd 100.000 kronor. Därmed har Art Kjarvald (e. Mörtvedt Jerkeld) tjänat över två miljoner kronor.

Dagens stora favorit, Milliondollarrhyme, fick en tung inledning på klass II-försöket. Fyraåringen blev hängande i tredjespår första halvvarvet innan Fredrik B Larsson hittade till ledningen.

Väl där fick han sedan en tryckare av Ove A Lindqvist och Rally Esset och favoriten var slagen redan i sista sväng. I stället gick segern till Whelk (e. Zola Boko) med tränaren Joakim Elfving i sulkyn. När upploppet nalkades tackade det fyraåriga stoet för sällskapet och gick undan till en enkel seger på 1.16,2/2.640 meter.
– Vi satt långt bak, men tempot var bra och när hon fick marschorder brisade hon bara undan, sade Elfving i vinnarcirkeln.

För Milliondollarrhyme väntar nu en paus, meddelade Fredrik B Larsson efter loppet.
– Han var inte som bäst i dag och stum redan i sista sväng. Nu får han en liten pust så får han komma ut när det är lite bättre banor.

Stallkamraterna Aventador S.F. (e. Orlando Vici) och S.G. Charpentier gjorde upp om segern i V75:s fjärde avdelning. Båda hästarna tränas av Timo Nurmos och det var den förre som var först över mållinjen. Dittills obesegrade S.G. Charpentier kom tidigt till ledningen, men fick slut ge sig för Aventador S.F. som avslutade fort från kön för Örjan Kihlström. Segertiden skrevs till 1.15,8a/2.140 meter.

Timo Nurmos kunde räkna hem ytterligare en vinst. Detta genom Extra Fudge (e. Chocolatier) som tog sin tredje seger på de fyra senaste starterna. Jorma Kontio körde sjuråringen till ledningen, överlät den sedan till Hanna Olofsson och Julius Leejs bara för att därefter återta tätpositionen. Västerbo Highscore bjöd tuffast motstånd till slut, men Extra Fudge gick undan via 1.14,4a/2.140 meter.

Thorsten Tietz fick stryka tre av sina fyra hästar, men den som kom till start tycktes vara vid god vigör. Tietz körde tidigt till med Mon Etoile (e. Dream Vacation) och fick överta ledningen från Sangrita Ås och Rikard Skoglund. På upploppet uppenbarade sig luckan för den senare och det hårdnade till mot mål. Mon Etoile hade dock krafter kvar och höll undan till sin tredje raka seger via 1.15,5a/2.140 meter.
– De svåraste konkurrenterna stod längst bak och min chans att vinna loppet var att komma till ledningen. När jag fick sedan fick den tyckte jag att det blev enkelt. Hon svarar alltid när jag ber henne att ta i lite extra, sade Tietz i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.