Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åtalade lärlingen dömd för misshandel av kollega

Foto: MONTAGE
Under fredagen kom domen mot den åtalade lärlingen. Foto: MONTAGE

Domen för den åtalade lärlingen har kommit. Han döms till skyddstillsyn och skadestånd för tre fall av misshandel. – Jag har gjort fel och jag tar det straff som har tilldömts, säger lärlingen. 

Publicerad:

Lärlingen döms alltså för tre fall av misshandel varav en bedöms som ringa. I domen står det att lärlingen ska fullfölja behandling under sin skyddstillsyn som sträcker sig fram till den 30 september nästa år. Utöver det ska han också betala totalt 15.000 kronor i skadestånd till offret. 
Efter att ha tagit del av domen kommenterade den dömde utfallet för Travronden. 
– Det kommer ju så klart inte som någon blixt från en klar himmel. Det som har skett har skett och det finns inte mycket mer att säga. Jag har gjort fel och jag tar det straff som har tilldömts, säger han. Vidare redogör domen att om fängelse hade valts som påföljd så hade ett fängelsestraff på fyra månader dömts ut. 
Har du haft någon dialog med din arbetsgivare om framtiden?
– Nej, vi har inte haft någon sådan dialog alls. Jag har jobbat på som vanligt under vintern och det vill jag fortsätta göra i alla fall. 
– Vad ST gör nu vet jag inte heller, det är inte min sak att bestämma. De gör sina bedömningar och jag får anpassa mig efter det.
Lärlingens arbetsgivare har heller inget givet svar på hur ärendet kommer att hanteras. 
– Min grundinställning är exakt densamma som jag har haft hela tiden: Vi kan inte neka en man att jobba resten av livet. Folk ska ha en möjlighet att komma ner på fötterna och få en andra chans. Just nu vill jag inte uttala mig mer än så. Jag måste se vad ST gör och vad mina hästägare säger innan jag kan se hela saken klart, säger arbetsgivaren.
Travronden har sökt ST:s förbundsjurist Göran Wahlman. 

Artikeln har uppdaterats. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS